Rubricile de sanatate ale mijloacelor de informare in masa din intreaga lume contin cativa actori care nu imbatranesc niciodata. Unul dintre ei, mai precis o actrita, este sfecla rosie, care isi mentine poziţia de cap de afis pentru ca mereu, oamenii de stiinta adauga inca o descoperire legata de beneficiile acesteia.

Scaderea tensiunii arteriale, proprietatiile ei antiinfectioase si faptul ca este un teribil de puternic antioxidant sunt valente cunoscute inca din antichitate. Romanii obisnuiau sa bea suc de sfecla nu doar deoarece cantitatea de zahar continuta o transforma intr-o delicatesa folosita in numeroase bauturi racoritoare, dar si in scop preventiv.

De asemenea, au inclus-o in dieta frecventa. Cercetari de data mai recenta arata insa ca sfecla rosie are proprietati care o fac un agent foarte eficient in lupta impotriva cancerului. Curele cu extract sau suc de sfecla rosie au inceput sa dea roade in intreaga lume, astfel incat in primavara acestui an a aparut si contraofensiva.

Citeste mai multe pe Realitatea.net

foto prima pagina: vanillaechoes, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: