Reciclarea zatului de cafea este doar un mic gest ecologic, dar adevarul este ca poate fi foarte practic. Iata cum sa te folosesti de cafea in gospodarie.

Zece motive sa nu mai arunci zatul de cafea

Zatul de cafea - ingrasamant natural

In primul rand, zatul de cafea le-ar face mult bine plantelor pe care le ai in curte sau in ghivece. Functioneaza ca ingrasamant direct in pamant, sau ca parte a compostului, daca te pasioneaza asa ceva. Are nutrienti naturali cum ar fi azot, fosfot, potasiu, calciu, magneziu sau sulf. Pe de alta parte, zatul de cafea aduce aciditate solului, iar unele plante, cum ar fi azalee, camelii sau trandafiri iubesc aciditatea in sol.

Zatul de cafea - un bun deodorant

Odata uscat, zatul de cafea se poate folosi in dulapuri sau frigider, pentru ca absoarbe mirosurile neplacute. In plus, daca nu vrem sa ne miroasa mainile a usturoi dupa ce am curatat pentru mancare, e suficient sa ne frecam palmele cu putin zat de cafea si am scapat.

Cafeaua alunga daunatorii si tine departe pisicile dar si purecii

Furnicile si melcii vor ocoli gradina ta daca vor simti miros de cafea de la zatul presarat pe pamant.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: NorGal, Shutterstock

Zatul de cafea, secretul sanatatii tenului tau: cum sa scapi de punctele negre
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: