Unul dintre cele mai populare condimente din bucataria romaneasca si europeana, piperul are importante efecte benefice asupra organismului. Stimuleaza papilele gustative si secretia sucurilor digestive, motiv pentru care utilizarea sa in bucate ajuta la o digestie mai buna. Contribuie la incetinirea inmultirii bacteriilor din tractul intestinal si previne formarea gazelor. Prin urmare, e recomandat la orice masa, in oricare dintre cele patru forme ale sale: piper negru, alb, verde sau rosu.
PIPERUL ALB. Daca l-ati folosit in mancare, la sigur ati observat ca piperul alb e mai iute decat piperul negru, dar are o aroma mai slaba. Este folosit cu precadere in mancarurile in care este necesara adaugarea iutelii fara a afecta insa aroma sau culoarea mancarii. Se obtine prin culegerea boabelor complet coapte care sunt tinute apoi in apa pana se decojesc. Partea atat de alba este de fapt miezul fructului.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto interior si prima pagina: iravgustin, Shutterstock
Spune-ti parerea!