Halvaua se numara printre cele mai consumate alimente in perioadele de post religios. Este un aliment cu un continut foarte ridicat de kilocalorii.
Termenul Halva provine din limba araba (Halwa) si este folosit pentru a descrie doua tipuri de deserturi:
1. Pe baza de faina: Acest tip de halva este usor gelatinoasa si este facuta din faina de cereale, de obicei gris.
Ingredientele principale sunt uleiul, faina, zaharul.
2. Pe baza de unt si nuci: Acest tip de halva este sfaramicioasa si, de obicei, facute din Tahini (pasta de susan) sau alte tipuri de unt de nuca, cum ar fi untul din seminte de floarea-soarelui. Ingredientele principale sunt untul de nuca si zaharul.
Halvaua poate fi, de asemenea, bazata pe numeroase alte ingrediente, inclusiv seminte de floarea soarelui, nuci diverse, fasole, linte si legume cum ar fi morcovi, bostani, cartofi si dovleci.
Ce contine 100g de halva:
15-18 grame de proteine
42-47 grame de glucide
35-40 grame de lipide
550-600 kcalorii
carbohidrati 48-50%
minerale - zinc, fier, fosfor, calciu, potasiu
acizi grasi nesaturati - acid oleic si lecitina
polinesaturati - omega 6
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto interior si prima pagina: Africa Studio, Shutterstock