Setari Cookie-uri

Nu e bine sa mergeti la culcare suparati: stiinta confirma!

Nu e doar un mit! Stiinta confirma ca, daca tu si iubitul va certati, nu e bine sa mergeti la culcare suparati. Rezolvati seara problemele!

Ai mai auzit si tu ca nu e bine sa mergeti la culcare suparati, dar nu stii daca e chiar asa. Cand esti obosita, iti doresti sa lasi certurile si pentru a doua zi. Dar experientele neplacute se depoziteaza mai adanc in creier daca le lasi nerezolvate peste noapte!

Sunt cateva lectii despre viata pe care le auzi la tot pasul: “Daca nu poti sa spui ceva agreabil, nu mai spune nimic!”, “Trateaza-i pe altii asa cum vrei sa fii tratata!” sau “Nu e bine sa mergeti la culcare suparati!”. Ei bine, Elitedaily.com scrie ca stiinta confirma ultimul sfat. Un studiu publicat in “Nature Communications” confirma ca e in dezavantajul relatiei de cuplu sa nu rezolvati o cearta inainte de culcare. E chiar mai dezavantajos decat sa ignorati cearta, in ideea ca veti vorbi despre ea mai tarziu. De ce? Datorita felului in care creierul clasifica amintirile.

Citește și:

De ce nu e bine sa mergeti la culcare suparati

Cand dormi, creierul organizeaza experientele traite si le plaseaza in memoria pe termen scurt sau in cea pe termen lung, facand conexiuni cu amintirile mai noi sau mai vechi. Yunzhe Liu, autorul principal al studiului realizat la o universitate din Beijing si studenta la University College din Londra, a lucrat cu 73 de studenti britanici de sex masculin, pe un exercitiu numit “gandeste/nu gandi”. Inainte de culcare, studentilor li s-au aratat fotografii cu un chip care avea o expresie neutrala. Fiecare chip era asociat cu o imagine negativa, cum ar fi cadavre sau copii plangand. La inceput, barbatilor li s-a cerut sa asocieze chipurile neutre cu imaginile negative. Dupa ceva timp, li s-au aratat iar aceleasi chipuri si li s-a cerut sa uite asocierile de dinainte.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

Citește și:

foto interior si prima pagina: gpointstudio, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.