Setari Cookie-uri

Bolile pot fi citite in palme. Invata cum sa faci asta si vei scapa de multe probleme

Iata cateva semnale pe care le ofera mana si la care trebuie sa fim atenti.

Cercetarile sugereaza ca mainile noastre contin detalii vitale despre sanatatea corpului, inclusiv indicii ale unor boli ascunse, cum ar fi cancerul. Este un mister motivul pentru care tumorile au acest efect asupra mainilor. Dar conform unei teorii, celulele canceroase elibereaza substante chimice care declanseaza fibroza sau aparitia escarelor pe tesuturi.

Medicul Graham Easton, autor al mai multor carti pe acest subiect, sustine ca mainile pot oferi indicii esentiale asupra starii de sanatate. „Intotdeauna incerc sa dau mana cu pacientii, atunci cand ii vad prima data", spun adesea medicii. Este mai mult decat un gest de politete - mainile lor sunt pline de informatii si semne despre starea lor generala de sanatate, incepand de la faptul ca ar putea avea o problema cu tiroida pana la semne de osteoartrita. Iata cateva semnale pe care le ofera mana si la care trebuie sa fim atenti.

Citește și:

1. Palme inrosite

Pot fi semn de ciroza hepatica. Ciroza inseamna cicatrizarea generalizata a tesutului hepatic, care desi este asociata cel mai frecvent cu excesul de alcool, poate fi provocata si de alte boli "tacute", precum hepatita C. Aceasta inrosire, denumita eritem palmar, afecteaza de obicei marginea exterioara a palmei, in apropierea degetului mic. Vasele de sange din piele se dilata din cauza schimbarii echilibrului hormonal cauzat de boala hepatica.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Gonzalo Aragon, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.