Vinul rosu si romantismul pot fi minunat alaturate si altfel. Te-ai gandit la niste distractie cu boardgames in cuplu? Pentru ca zilele astea ca Valentine’s Day si Dragobetele sunt despre voi si merita sarbatorite doar impreuna, dupa cum simtiti nevoia. De altfel, foarte multe variante de astfel de jocuri sunt chiar… „picante” si obraznice, pentru nopti de… bis in doi.

Iar daca niste jocuri de masa va fac fericiti si va consolideaza relatia prin si mai mult timp petrecut impreuna, doar tu cu el, why not?! Pana la urma, o zi ca Ziua Indragostitilor trece repede si nu cred ca ar trebui sarbatorita doar atunci, in ziua respectiva. In plus, niste boardgames de jucat in cuplu sunt un excelent cadou de Valentine’s Day (si nu numai cu aceasta ocazie!), cand nu mai stii ce sa ii mai iei cadou. Si va puteti bucura impreuna de el!

Sau… poate va doriti sa petreceti timpul si cu alte cupluri, cu boardgames care se joaca (si) in perechi. Acestea vor spori distractia categoric!

Iata asadar ce boardgames pentru cuplu am gasit! Am selectat un mix de boardgames ce implica atat cooperarea, cat si jocuri competitive. Asigura-te astfel in avans ca vei alege acel joc care se potriveste cel mai bine cu relatia voastra!

Joc Cluedo Sherlock Holmes pentru cupluri pasionate de mister

Jocul Cluedo Sherlock Holmes te provoaca in rezolvarea crimelor din Londra, prin personajul principal Sherlock Holmes, creat de Arthur Conan Doyle, in anul 1854, in cartile sale. In timpurile noastre, acest personaj a devenit protagonistul a numeroase seriale si filme, si iata, in prezent, este tema principala a unui joc simpatic si plin de suspans.

Acest joc Cluedo Sherlock Holmes a fost creat in anul 1950 de britanicul Anthony E. Pratt. Poate fi jucat de minimum 2 jucatori, pana la maximum 6 – e perfect asadar pentru a fi jucat in cuplu sau impreuna cu alte cupluri!

Vezi mai multe detalii

Acum va puteti antrena si voi in rezolvarea celor mai complicate cazuri de crima din vremea detectivului Sherlock Holmes!

    Ce contine jocul: o tabla de joc, un plic pentru a ascunde detaliile crimei, un carnetel pentru detectivi, 6 pioni - personaje, 21 cartonase negre, 13 cartonase rosii cu bonusuri, 6 forme de arme si doua zaruri. Cu cine se joaca: cineva care citeste constant Cum se joaca: Se asaza cele 6 arme si cele 6 personaje in mijlocul tablei de joc (chiar si atunci cand sunt mai putin de 6 jucatori). Fiecare jucator isi alege un personaj din lista de suspecti, pe care il va interpreta. Cartonasele negre se separa pe categorii (arme, suspecti, camere) si se amesteca separat. Din fiecare dintre acestea se alege, la intamplare si fara ca niciun jucator sa stie ce s-a extras, cate un cartonas din fiecare, iar cele 3 cartonase se introduc ulterior in plicul galben, acestea constituind scena crimei. Cartonasele negre ramase se amesteca impreuna si se impart apoi in mod egal jucatorilor si vor ramane secrete.

Fiecarui jucator i se imparte cate o pagina din carnetelul pentru detectivi, pe care va trebui sa-si noteze camerele, personajele si armele care, in urma unor intrebari, nu sunt implicate in crima.

Primul jucator care incepe este cel ce are un numar mai mare pe zaruri. Atunci cand este randul tau, arunca zarurile, muta si intra intr-o camera. Odata intrat in camera, poti sa pui o intrebare Cluedo celorlalti jucatori (despre un suspect, o arma si camera in care tocmai ai intrat). In urma acestei intrebari, poti afla diferite raspunsuri legate de crima. De exemplu: daca un alt jucator detine un personaj, o arma sau o camera despre care ai intrebat, iti vei nota pe foaia de indicii, eliminand din variantele de ipoteze.

Pe parcursul jocului vei elimina suspecti, camere si arme si vei reusi sa afli cine, unde si cu ce a produs crima. Garantat te vei simti ca un adevarat detectiv!

    Timp de joc: 2 ore pentru cazuri usoare, mai multe pentru cazuri mai complicate Varsta recomandata: 8+ Joc de cooperare sau competitiv: ambele, doar ca in varianta de joc in care cooperati, jocul devine mult mai Variante: Cluedo are mai multe tematici - Cluedo Harry Potter, Cluedo Doctor Who, Cluedo The Big Bang Theory Pret: peste 150 lei verifica AICI pret actual
Joc de societate Hive – de strategie abstracta

Alaturi de Sah si Go, Hive este printre cele mai apreciate jocuri de strategie abstracta. Insa se diferentiaza de acestea pentru ca nu necesita o anumita plansa si poate fi jucat pe orice suprafata plana. De asemenea, fata de alte jocuri, piesele nu se elimina in timpul partidei si nici nu trebuie folosite toate.

Jocul Hive a primit numeroase premii si nominalizari internationale, inca de la lansare. Este supranumit si Sahul naturii, insa Hive este un joc relativ simplu, dar cu o componenta de strategie puternica. Iar comparatia sa cu sahul este cu adevarat unul dintre cele mai bune complimente pe care le-ar putea primi acest joc.

Vezi in magazin

Fiecare fan hardcore al Hive are strategia proprie, asa ca nu exista o modalitate „corecta” de a castiga. Devine asadar un joc excelent pentru genul de cupluri care iubesc competitiile si carora le plac provocarile, astfel incat sunt obisnuiti sa dezvolte strategii si sa se organizeze pentru orice chestiune sau situatie ivita.

    Ce contine jocul: 22 placute hexagonale albe si negre din plastic similar pieselor de domino. Fiecare din cele doua culori are cate o regina, cate 2 paianjeni, cate 2 gandaci, cate 3 lacuste si respectiv cate 3 furnici. Fiecare piesa are asadar cate una din cele 5 tipuri de insecte pe ea; fiecare insecta vine cu reguli proprii de miscare in joc. Cea mai importanta piesa este regina, care trebuie plasata din primele mutari. Cu cine se joaca: un maestru al strategiilor Cum se joaca: Jucatorii asaza pe rand piese reprezentand diferite insecte, dupa care le vor muta in functie de abilitatile lor de miscare. Piesele vor forma un stup in care se va duce o lupta pana la eliminarea uneia dintre regine (regina adversarului). Pentru a castiga, determina incercuirea reginei adversarului (piesele din jurul ei pot fi de orice culoare, nu este necesar sa ai 6 piese de-ale tale in jurul sau). Jucatorul care reuseste sa “sufoce” regina adversarului castiga jocul. Scopul tau este sa iti protejezi cu orice pret regina de a fi blocata de alte piese din jur. Variante: se gaseste si in varianta Hive de buzunar - vezi AICI Timp de joc: 30 de minute / Odata bine invatat jocul, o runda poate fi jucata si in jur de 15 minute. Varsta recomandata: 9+ Joc de cooperare sau competitiv: competitiv Pret: peste 60 lei verifica AICI pret actual
Joc erotic Cincizeci de nopti de obraznicie / Fifty Shades of Naughtiness

Puteti inlatura rutina din noptile voastre prin inserarea de cateva „nuante” de pasiune in partidele voastre de dragoste. Acest joc cuprinde 50 de pasi seducatori pentru o viata intima mult visata!

Jocul Cincizeci de nopti de obraznicie / Fifty Shades of Naughtiness va conduce prin intermediul jocului pe noi cai pe care, probabil, nu le-ati explorat inainte. Indiferent daca doriti sa va condimentati seara impreuna sau sa schimbati ritmul relatiei voastre intime, jocul de cuplu Cincizeci de Nopti de Obraznicie isi va face treaba!

    Ce contine jocul: 50 de plicuri secrete, cu cinci niveluri de joc care variaza de la Alb Virgin pana la Roz, Rosu, Rosu Aprins si Negru. Jocul este in limba engleza. Cu cine se joaca: partenerul tau / partenera ta Cum se joaca: prin joaca cu fanteziile la care doar ati visat pana acum :D Lasati jocul sa dicteze nuanta de obraznicie de care urmeaza sa va bucurati in noaptea respectiva! Si daca dai un galben, ai puterea de a alege orice nuanta, in functie de starea de spirit. Timp de joc: nelimitat, pana va plictisiti :) Varsta recomandata: 18+ Joc de cooperare sau competitiv: cooperare :)) Pret: peste 60 lei verifica AICI pret actual

Vezi alte detalii

Joc de cuplu T.I.M.E. Stories – pentru iubitorii de povesti

Dupa cum ii spune si numele, T.I.M.E. Stories este un boardgame narativ, perfect inclusiv pentru a fi jucat in cuplu sau cu un alt cuplu. Fiecare jucator poate oferi personajelor sale orice rol doreste asa incat sa intre in poveste. Dar si tabla de joc are rolul sau.

Jocul se poate juca si in patru persoane, individual. Varianta de joc in doi necesita insa ca fiecare dintre cei doi sa controleze cate 2 personaje. In perechi de doua insa, experienta de joc devine una foarte placuta si creeaza cu adevarat o legatura intre jucatori – voi doi. Necesita o cooperare foarte intensa intre voi si abilitatea de a rezolva probleme, indicii si ghicitori, astfel ca va veti implica emotional foarte mult in poveste, mai ales cand lucrati impreuna in acest sens, in joaca pe 2 perechi.

Jocul s-a lansat in 2015 si inca de la inceput a fost subiect de controversa. Precum Cluedo Sherlock Holmes, presupune o singura poveste si poate fi jucat doar o data. Spre deosebire de alte jocuri de acest fel, jocul T.I.M.E. Stories este incredibil de scurt. Daca jucatorii reusesc de la primul lor joc, ar putea dura pana la 3 ore ca sa se finalizeze runda.

Este si unul dintre cele mai scumpe boardgame-uri. Totusi, isi merita banii, data fiind experienta oferita si faptul ca e un joc complet singular.

Vezi mai multe detalii

Agentia T.I.M.E. protejeaza oamenii prin prevenirea incidentelor temporare care ar putea ameninta insusi universul si pot provoca paradoxuri. Jucatorii reprezinta agenti temporali care sunt trimisi in corpuri umane din diverse timpuri sau lumi pentru a altera cu succes un eveniment. T.I.M.E. Stories este un boardgame narativ, care lasa la latitudinea participantilor optiunea de a-si dezvolta o poveste proprie a caracterului sau si a actiunilor acestuia.

Sunt insa mai multe extensii ale jocului, cu teme si actiuni relativ diferite. Extensiile variaza ca pret de la peste 15 lei pana la chiar in jur de 100 lei.

    Ce contine jocul: Caseta de baza a jocului contine intregul sistem T.I.M.E. Stories, care permite jucatorilor sa redea toate scenariile – este inclus primul dintre ele, Asylum. Un scenariu cuprinde un pachet de peste 120 de carti. Pachetul mai contine o plansa cartonata de joc, alte piese de joc si 6 zaruri.

In caseta, o insertie permite jucatorilor sa „salveze” jocul in orice moment, ca sa joace mai multe sesiuni, la fel ca intr-un joc video. Astfel, se poate intrerupe jocul, pastrand totusi stadiul recipientelor, restul unitatilor de timp, indiciile descoperite etc.

    Cu cine se joaca: obsedatul de science fiction Cum se joaca: La inceputul jocului, jucatorii sunt la bazele lor si vor primi misiunea pentru jocul respectiv. Scopul jocului este sa fie terminat din cat mai putine incercari. Actiunile pe care jucatorii le vor folosi se numeste Temporal Units, fiecare scenariu avand un alt numar. Timp de joc: 3-6 ore Varsta recomandata: 12+ Joc de cooperare sau competitiv: cooperare Pret: in jur de 200 lei verifica AICI pret actual
Joc Activity pentru distractie in mai multe cupluri

Cu siguranta ai auzit de Activity sau l-ai jucat macar o data in viata. Varianta Activity Original, jocul de baza, se poate juca in perechi si este extrem de antrenant si distractiv astfel. In plus, chiar va face sa va implicati foarte tare in joc si sa va consolidati astfel relatia, mai ales daca sunteti la inceput.

Activity Original este un joc creativ si de comunicare bazat pe o combinatie de elemente: mima, descriere verbala sau desen. Se poate juca in 12 persoane sau 6 cupluri.

Vezi mai multe detalii

    Ce contine jocul: 440 de carti cu 2640 de cuvinte, o tabla de joc, o clepsidra, 4 figurine de lemn, regulament in limba romana Cu cine se joaca: glumetul Cum se joaca: Toate aceste elemente trebuie folosite pentru a ajuta partenerii de joc sa ghiceasca anumite cuvinte, expresii. Totul se invarte in jurul unor expresii ca „rasarit de soare”, „razatoare de legume”, „franghie de spanzuratoare”… Jucatorii individuali sau echipele incearca printr-un joc actoricesc, desen sau descriere verbala sa ghiceasca diferite cuvinte sau expresii si astfel sa inainteze pe traseul jocului. Nu fiti dezamagiti daca ati sarit de doua ori peste masa, ati inconjurat de trei ori masa de joc sau v-ati aruncat de mai multe ori pe canapea si totusi partenerul dumneavoastra nu a recunoscut expresia „atletism”. Acest joc este foarte distractiv, toata lumea va rade cu lacrimi. Jucatorii isi pot pune in evidenta personalitatea, capacitatile artistice, fantezia si indemanarea. Timp de joc: 75 minute Varsta recomandata: 12+ Joc de cooperare sau competitiv: cooperare Pret: in jur de 200 lei verifica AICI pret actual

Jocul Activity cunoaste mai multe variante, inclusive Activity Family (pentru jocuri in familie) si Activity Club Edition (varianta erotica, pentru persoane de peste 18 ani, bazat pe cuvinte si fraze tabu).

Batalia cuplurilor – un boardgame in premiera in Romania

Pentru acele cupluri prietene care adora sa se joace sau doar pentru voi doi, dupa caz si situatie! A aparut in premiera in Romania, jocul Batalia cuplurilor, in exclusivitate disponibil doar AICI, momentan pe precomanda la un pret special (comanda propriu-zisa incepand cu 6 februarie!).

Jocul nu este recomandat minorilor! Se poate juca intr-un cuplu, pana la 4 cupluri.

Jocul este produs in Polonia, fiind ilustrat de un celebru caricaturist polonez. Dupa lansare a devenit in scurt timp cel mai bine vandut boardgame din Polonia, succesul acestuia motivand traducerea si distributia lui si in Romania.

Cu jocul de societate Batalia cuplurilor, experimentezi lucruri noi, menite sa dinamizeze relatia. Incepand cu lucruri esentiale, precum cat de bine va cunoasteti, pana la descifrarea desenelor din task-urile jocului. Transforma serile banale, in nopti amuzante alaturi de partener sau de alte cupluri.

Pe langa faptul ca cerintele de pe cartonase iti provoaca imaginatia, caricaturile sunt un plus adus jocului, acestea fiind realizate de celebrul caricaturist Andrzej Mleczko.

Vezi pret si detalii

    Ce contine jocul: o tabla cu doua fete de joc, 8 pioni, 55 de carti "Cat de bine ne cunoastem", 55 de carti "Ne gandim la acelasi lucru?", 55 de carti "Ghiceste ce desenez", 55 de carti "Despre ce crezi ca vorbesc?", 64 jetoane Cupidon, 6 jetoane castigatoare (pentru jocul in cuplu), o clepsidra, 2 table pentru desenat, 1 tabla "Invarte sticla", 2 markere, o bucata de material pentru sters tablele pentru desenat, 48 de vouchere (pentru jocul in cuplu), instructiuni de joc. Cu cine se joaca: partenerul tau / partenera ta / alte cupluri Cum se joaca: Ceea ce il face si mai interesant este faptul ca sunt doua variante de joc, folosind o singura tabla (are doua parti). Include numeroase caricaturi si sarcini de indeplinit care vor provoca amuzamentul jucatorilor. Incepand cu lucruri esentiale, precum cat de bine va cunoasteti, pana la descifrarea desenelor din task-urile jocului. Varsta recomandata: 18+ Joc de cooperare sau competitiv: cooperare Pret: peste 170 lei verifica AICI pret actual

Boardgame-urile sunt perfecte pentru cei care mai vor inca sa copilareasca, sa se mai simta copii, indiferent de varsta. In plus, antreneaza gandirea, creativitatea, dezvoltarea de strategii si viziuni.

Iar boardgame-urile care pot fi jucate in cuplu sunt excelente pentru acele momente cand aveti chef de jocuri si distractie, doar ca nu gasiti mereu alti parteneri de joc disponibili. Asa, petreceti voi impreuna timp liber si garantat va veti distra cel putin la fel de mult!

Surse foto: Pexels, boardgamegeek.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: