Povestea Brutăriei Sociale MamaPan a început la sfârșitul anului 2015, când prin fonduri europene a luat naștere acest proiect inițiat de Fundația CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, o organizație non-guvernamentală ce promovează drepturile femeilor și o societate bazată pe egalitate de gen.
Specificul brutăriei îmbină trei elemente importante:
-
Kudika
Dansatoarea lui Dorian Popa,mărturisiri despre relația cu artistul....
-
Maria Crisan
INNA prezintă Queen Of My Castle în colaborare cu Kris Kross Amsterdam
-
Maria Crisan
Edward Sanda își încântă fanii cu Senorita
-
Kudika
Delicii culinare de primăvară: Preparatele ideale pentru mesele din...
-
Maria Crisan
Killa Fonic deschide subiectul banilor în Hola ATM
-
Maria Crisan
Holy Molly și Zodier îți aduc videoclipul piesei Fericit
-
Kudika
Cum se înțelege Alex Velea cu băieții săi: O bag pe nevastă-mea la...
-
Kudika
După ce Andreea Bălan l-a blocat pe rețelele sociale, Jador i-a...
-
Kudika
Motivul pentru care Roxana Vancea l-a retras pe Milan din...
Cum puteți comanda produsele Brutăriei MamaPan?
Funcționăm în trei direcții:
Cele mai apreciate produse MamaPan sunt pâinile cu făină integrală, pâinile din făinuri fără gluten, din făină de migdale, de cânepă sau de orez, biscuiții sărați cu semințe, fursecurile cu nucă și cornulețele cu magiun fără zahăr.
Maiaua – sourdough în engleză, levain în franceză – este un agent natural de fermentare și dospire, care se poate folosi în toate aluaturile cu făină (pentru pâine, cozonac, biscuiți și orice alte bunătăți). Maiaua de la Brutăria MamaPan este compusă doar din făină neaditivată și apă plată, lăsate la fermentat.
După mii de ani în care oamenii și-au dospit pâinea cu maia naturală, acest procedeu a fost înlocuit în secolul XX de dospirea cu ajutorul drojdiei comerciale, pentru că aceasta dădea rezultate mult mai rapide. Noi dorim să ne întoarcem la origini și producem pâine cu maia naturală, din apă, făină, sare și maia, așa cum făceau bunicii noștri. Dând aluatului timp să crească în ritmul său, fără grabă și fără intervenții artificiale.
De ce sunt sănătoase produsele cu maia?Pâinea cu maia este ușor digerabilă, iar substanțele nutritive din cereale sunt absorbite mai bine de către organism datorită dezactivării acidului fitic din bolul de grâu.
Painea cu maia naturală are un indice glicemic mic, nu creează intoleranțe sau alergii și nu balonează, în comparație cu pâinea crescută cu drojdie comercială, deoarece maiaua predigeră aluatul.
Aroma dată de maia evocă autenticitatea și onestitatea acestei pâini, iar gustul ei unic reprezintă legătura cu esența naturii.
Spune-ti parerea!