Setari Cookie-uri

Sfaturi despre dragoste și viață de la Dragă Sugar

Din 1 iulie gasiti în librării Delicatele frumuseţi ale vieţii de Cheryl Strayed, autoarea bestsellerului New York Times, Wild, ecranizat cu Reese Witherspoon în rolul principal.

Trecem prin timp, spațiu şi informații din ce în ce mai repede, în căutarea conexiunii la rețea. În același timp, ne îndepărtăm de familiile noastre, de vecini și de noi înșine. Ne căutăm numele pe internet, ne actualizăm statusul, aflăm care celebrități se autodistrug și cum anume. Tratamentul nu dă însă rezultate.

Aşa se explică, cred eu, de ce Sugar a devenit atât de importantă pentru atât de mulți oameni. Ea oferă ceva cu totul inedit în cultura noastră: empatie totală. Cei care-i scriu trec prin suferinţe cumplite, iar ea îi ajută povestindu-le propriile experienţe – cum s-a simțit învinsă și pierdută și cum a reușit să se regăsească. E în stare să transforme subiecte pentru cărțile de dezvoltare personală în literature adevărată.

Citește și:

Mă gândesc acum la răspunsul pe care i l-a dat unui bărbat distrus de moartea fiului său, care o întreba cum ar mai putea să fie om vreodată. „Adevărul ciudat și dureros este că sunt un om mai bun fiindcă mi-am pierdut mama când eram tânără“, i-a scris ea. „Când spui că pentru tine felul cum scriu e sacru, atingi de fapt locul divin din mine care este mama mea. Sugar e templul pe care l-am construit în locul meu obliterat.“

Dacă vreţi, Delicatele frumuseţi ale vieţii poate fi citit și ca un volum de amintiri adunate spontan. Este însă un volum de amintiri cu un plan. Înarmată cu multă răbdare și elocință, Sugar își asigură cititorii că în spatele haosului compus din rușinea, dezamăgirea și furia noastră se află un înțeles, iar acest înțeles ne poate salva.

Citește și:

*

E șocant faptul că Sugar s-a născut pe internet, acel univers geamăn la care lumea apelează din nevoia de a evada din sine, de a-și redesena identitatea la preț mic, de a-și etala valoarea în văzul tuturor. Internetul poate fi multe lucruri, firește. Mult prea des e o cloacă menită să ne distragă atenția, un loc în care ne place să fim sarcastici și să ne bucurăm de necazul altuia, unde găsim justificarea propriilor prejudecăţi, unde îi persiflăm pe alții ca să le anulăm suferința.

Însă visul nostru secret, al tuturor celor care urmăresc viaţa altora din umbră, este ca într-o bună zi să ne recunoaștem suferința şi să găsim pe cineva care chiar o să ne asculte, care nu ne va întoarce spatele atunci când ne vom mărturisi păcatele cele mai înfiorătoare. Acel cineva este Sugar.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Iulie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.