Murături asortate: Cele mai bune rețete de murături

Murături asortate: Cele mai bune rețete de murături

Iată cele mai bune rețete de murături!

Gogonele murate la butoi

Ingrediente:

2,5 kg gogonele

3-4 bucăți de hrean

1 legătură mare cu frunze de țelină

4 foi de dafin

1 căpățână de usturoi

1 pachet de piper boabe

1 legătură leuștean

Apă

Sare

Mod de preparare:

Se așează mai întâi hreanul, țelina și usturoiul pe fundul butoiului, după care se pun gogonelele. Pe lângă acestea puteți adăuga și alte legume pentru savoare, precum morcovi, ardei iuți, ceapă. Se presară piperul boabe atunci când butoiul este plin și se acoperă cu leuștean. Se pregătește saramura prin dizolvarea unei lingure cu sare într-un litru de ap și se toarnă peste gogonele. Se pune o farfurie peste murături, peste care se așează o greutate, astfel încât gogonelele să stea în lichid. Butoiul trebuie depozitat într-un loc răcoros.

Când se pune conservantul la murături

Conservantul din comerț reprezintă o substanță destul de periculoasă, atât pentru sănătatea consumatorilor, cât și pentru stilul de viață. Acesta se folosește de obicei atunci când dorim să punem varza la murat, pentru a rezista mai mult timp. Deoarece nu are cele mai bune ingrediente în compoziție, este recomandat să îl înlocuim cu conservanți naturali precum sarea, zahărul, oțetul, uleiul, hreanul.

Surse foto: Antonovskay Anzhella/Shutterstock, Ekaterina SU/Shutterstock, casanisa/Shutterstock, alexzrv/Shutterstock


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri