Setari Cookie-uri

Ai grijă de sănătatea ta: 5 Alimente pentru un ficat sănătos

  În acest articol vă voi dezvălui 5 alimente care vor face minuni pentru sănătatea ficatului.

Ficatul este un organ foarte important pentru corp. Acesta este responsabil pentru o varietate de lucruri, de la a produce proteine și colesterol la a stoca vitamine, minerale și chiar carbohidrați. De asemenea, protejează corpul de alcool, medicamente și alte toxine naturale ale metabolismului. Păstrează-ți ficatul într-o formă bună pentru a avea o viață mai sănătoasă.

1. Alimente pentru un ficat sănătos. Cafeaua

Fotografie creată de Chevanon Photography, de la Pexels

Cafeaua este una dintre cele mai bune băuturi pentru sănătatea ficatului pe care le poți găsi.
Studiile arată că această băutură protejează foarte bine sănătatea ficatului, chiar și pentru oamenii care deja au probleme cu acest organ. De exemplu, studiile arată că această băutură poate reduce considerabil riscul de ciroză sau daune permanente ale ficatului la oamenii cu probleme cronice. De asemenea, cafeaua poate reduce considerabil riscul de cancer la ficat, și are efecte benefice împotriva bolilor și informațiilor ficatului. În timp ce cafeaua are foarte multe efecte benefice asupra corpului, ficatul îți va mulțumi în special pentru acea cafea fără care nu îți poți începe ziua.

Citește și:

2. Alimente pentru un ficat sănătos. Ceaiul

Fotografie creată de Mareefe, de la Pexels

Ceaiul este deja considerat ca fiind o băutură sănătoasă, dar puțini știu că ficatul primește cele mai multe beneficii. Un studiu din Japonia arată că 10 ceșcuțe mici de ceai verde pe zi ajută extrem de mult la sănătatea ficatului și la circulația sângelui.
Un alt studiu mai mic, arată că, după 12 săptămâni de băut ceai verde bogat în antioxidanti, ajută extrem de mult la a îmbunătății nivelul de enzime și ajută la reducerea stresului ce oxideaza ficatul și de asemena reduce nivelul de grăsime care se poate depune pe el.

3. Alimente pentru un fincat sănătos. Grefa

Fotografie creată de Jessica Lewis Creative, de la Pexels

Grapefruit-ul conține antioxidanti ce se găsesc natural în acest fruct, și protejează ficatul extrem de bine. Cei doi principali antioxidanți găsiți în Grapefruit sunt naringenina și naringina. Mai multe studii arată că acești antioxidanți protejează ficatul de daune. Grapefruit-ul este cunoscut pentru cele două moduri în care protejează ficatul: prin a reduce inflamația și a proteja celulele.

Citește și:

4. Alimente pentru un ficat sănătos. Strugure

Fotografie creată de Castorly Stock, de la Pexels

Strugurii, în special cei roșii, conțin o varietate de beneficii naturale. Cea mai importantă și populară este resveratrolul, care aduce un număr ridicat de beneficii. Studiile arată că strugurii aduc foarte multe beneficii, de la a reduce inflamația, la a proteja celulele de daune până la a crește nivelul de antioxidanți din ficat.

5. Alimente pentru un ficat sănătos. Sucul de sfeclă

Foto: Pexels

Sucul de Sfeclă este o sursă de nitrați și antioxidanți, numită betalaină. Mai multe studii au arătat că sucul de sfeclă
ajută la reducerea daunelor făcute de oxidanți și se asemenea ridica nivelul enzimelor de detoxifiere.

Concluzie:

Ficatul nostru este unul dintre cele mai importante organe din corp și de aceea ar trebui să avem foarte mare grijă de el.
Alimentele de mai sus au toate în comun anumite beneficii:

Citește și:
  • Un risc scăzut de boli ale ficatului și cancer
  • Antioxidanți și enzime de detoxifiere foarte importante
  • Protecție împotriva daunelor dăunătoare.

Sursă foto prima pagină: RossHelen/Shutterstock

Vizionare placuta


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.