Setari Cookie-uri

Top avantaje ale exercițiilor cu banda elastică

Exercițiile cu banda implică forță, dinamism și echilibru, dar oferă o mulțime de avantaje pentru organism. 

Chiar dacă la o primă vedere, utilizarea unei benzi elastice pentru fitness pare că implică un efort redus, oricine a testat în sală o astfel de soluție poate confirma contrariul. Exercițiile cu banda implică forță, dinamism și echilibru, dar oferă o mulțime de avantaje pentru organism.

Dacă ți-ai propus să achiziționezi o banda elastica pentru fitness, sperăm că acest articol te va convinge de utilitatea unui astfel de produs, indiferent de obiectivele pe care le ai în plan: corectarea posturii, arderea grăsimilor, creșterea și tonifierea masei musculare etc

1. Zero forță gravitațională în timpul repetărilor

Printre cele mai des executate exerciții de creștere a masei musculare sa află și cele cu greutăți individuale, precum ganterele simple sau halterele. Însă mișcările pe care sportivii trebuie să le efectueze cu ajutorul acestora se bazează adesea pe forța gravitațională.

Citește și:

Acest lucru înseamnă că articulațiile sunt expuse forțelor de presiune, generate de acest tip de forță, indiferent de direcția în care se execută mișcarea, sau de traiectoria acesteia. În cazul exercițiilor cu banda elastică pentru fitness, există zero forță gravitațională, așadar, nu poate fi vorba despre solicitarea excesiva a articulațiilor sportivului.

2. Mișcări ce stimulează mai mulți mușchi simultan

Dacă optezi pentru antrenamentul cu benzi elastice, află că sunt stimulate în timpul aceleiași mișcări mai multe zone ale musculaturii. Acest avantaj important are legătură cu natura specifică exercițiilor executate cu acest echipament de fitness.

Atunci când realizezi o mișcare sub presiunea benzii elastice, se generează și se menține o rezistență în două puncte ale corpului diferite. De exemplu, atunci când prinzi cu piciorul banda pentru a realiza flexii de braț, mușchii membrului inferior sunt, de asemenea, antrenați pe întreaga durată a mișcării, simultan cu cei ai membrului superior.

Citește și:

3. Antrenament complet al grupelor de mușchi

Cu ajutorul unui singur echipament pentru fitness poți lucra cele mai importante grupe de mușchi ale corpului: fesieri, coapse, bicepși, tricepși, umeri și abdomen. Mai mult decât atât, dezvoltarea musculară nu generează schimbări majore, pe intervale scurte de timp.

Așadar, dacă ai un buget redus pentru echipamentele de fitness și îți dorești mai mult arderea grăsimilor și o creștere armonioasă a musculaturii, fără atingerea unor volume inestetice, banda elastică pentru fitness este ceea ce cauți pentru antrenamentul tău.

4. Prevenirea dezvoltării afecțiunilor osoase

După pragul de 30 de ani, valoarea densității osoase începe să scadă gradual. De aceea, oamenii devin din ce în ce mai scuzi, pe măsură ce înaintează în vârstă. Însă nu înălțimea redusă este adevărata problemă, ci fragilitatea oaselor și riscurile asociate acestui aspect.

Citește și:

Cea mai eficientă soluție, cu ajutorul căreia oasele și articulațiile se pot degrada într-un ritm mult mai lent, presupune practicarea exercițiilor fizice. Datorită lipsei de forță gravitațională în realizarea mișcărilor, exercițiile cu banda elastică sunt ideale chiar și pentru persoanele de vârstă ridicată, în încercarea de a minimiza efectele afecțiunilor osoase.

5. Caracterul ergonomic al benzii elastice

Banda elastică pentru fitness este pe cât de utilă în timpul antrenamentelor, pe atât de simplu de transportat și depozitat. Se pliază foarte bine, până când ajunge să măsoare doar câțiva centimetri pătrați și este incredibil de ușoară.

Ocupă extrem de puțin loc în geanta pentru sală, datorită maleabilității materialului. Atunci când vrei să lucrezi cu ea, se desface rapid, fără a exista riscul de a se încâlci accidental în spațiul pentru depozitare. Poți transporta mai multe benzi simultan, cu un minim de efort.

Citește și:

Dacă și tu îți dorești să te menții în formă cu ajutorul acestui echipament, comandă online o bandă elastică pentru fitness și profită de toate avantajele pe care le asigură!

Vizionare placuta


Kudika
26 Aprilie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.