Toamna reprezintă anotimpul care îți oferă o mulțime de posibilități culinare. Acesta este momentul când majoritatea fructelor sunt deja coapte și perfecte pentru a fi gătite! Când te gândești la legumele din acest sezon, cu siguranță îți vine în minte acel aliment portocaliu, folosit de Halloween pentru decor: dovleacul.
Dovleacul este o legumă extrem de răspândită, gustoasă, ce poate fi folosită în multe rețete. Cu toate acestea, cea mai răspândită mâncare pregătită din dovleac este plăcinta. Toată lumea o apreciază, însă puțini sunt cei care știu să o gătească. Iată rețeta! Rețetă de plăcintă cu dovleac
Ingrediente pentru umplutură plăcintă cu dovleac: 200ml apă | 200ml ulei | un praf de sare | făină Ingrediente pentru aluat plăcintă cu dovleac 800g dovleac dat pe răzătoare | 100g zahăr | 1 linguriță scorțișoară Ingrediente pentru foietaj plăcintă cu dovleac 3 linguri de ulei | 1 lingură de făină cu vârf Mod de preparare plăcintă cu dovleac | Prima dată ne vom ocupa de dovleac. Acesta trebuie tăiat, curățat și dat pe răzătoare. Apoi, componența dată pe răzătoare se pune într-o oală, alături de zahăr și se lasă la fiert. | După ce compoziția este gătită, se adaugă scorțișoara și se lasă la răcit. | Cât timp se răcește compoziția, ne vom ocupa de aluatul pentru foietaj. Într-un bol se amestecă uleiul cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat făina. Când este destul de consistent, se așează pe masă și se frământă. | Pasul următor este acela de a amesteca cele trei linguri de ulei cu lingura de făină astfel încât să obții un amestec cu o consistență asemănătoare mierii. | Se împarte aluatul obținut în trei părți aproximativ egale, se întinde prima bucată de aluat, apoi se unge cu amestec de făină și ulei. Rulează foaia și dă-o deoparte. Întinde a doua foaie de aluat, unge-o la rândul ei, apoi pune prima foaie de aluat rulată la marginea ei și împachetează rulând. | Se taie aluatul rezultat în două bucăți și se întinde în foi potrivite pentru tava în care urmează sa coci plăcinta. | Pune prima foaie de aluat în tavă, adaugă umplutura, pune și cealaltă foaie de aluat deasupra, înțeapă cu o furculiță din loc în loc. | Se dă placinta cu dovleac la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute. Când e gata, presară deasupra zahăr pudră. Sursă foto: Brent Hofacker/Shutterstock
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
De ce are nevoie fiecare semn zodiacal în săptămâna 1-7 aprilie
Kudika
Horoscop spiritual: Află care este mantra zodiei tale pentru luna...
Kudika
RETRO IS BACK la DEICHMANN
Kudika
Tarot Online: O iubire veche sau o iubire nouă?
Kudika
Etalare de Tarot: Ce persoană din trecut încearcă să îți atragă...
Kudika
Controale medicale gratuite pentru peste o mie de persoane din...
Kudika
La ce trebuie să renunți în săptămâna 1-7 aprilie ca să atragi...
Kudika
Mercur retrograd: Cum te va afecta în funcție de zodia în care...
Kudika
| | |
Spune-ti parerea!