Povestea de viață a lui Mihai Ghiță, prezentatorul de la Kanal D, este una fascinantă și inspirațională. Deși este cunoscut pentru prezentarea emisiunii care dezvăluie realități din România, puțini știu că el însuși a avut o copilărie și adolescență marcate de dificultăți și provocări.

Mihai Ghiță este recunoscut pentru discreția și modestia sa și rareori vorbește despre viața sa personală. Cu toate acestea, într-un interviu recent, el și-a împărtășit amintirile din copilărie și a vorbit despre momentele mai puțin fericite din adolescență.

La vârsta de 15 ani, Mihai Ghiță a început să lucreze, pornind de la zero. A trebuit să se descurce singur și să facă față tuturor provocărilor vieții. Deși aceste momente au fost grele, acum el consideră că acestea l-au ajutat să învețe empatia și să înțeleagă ce înseamnă să fii nevoit să te descurci fără ajutor.

”Acum nu le mai consider momente grele, le consider opriri, poticniri, dar au fost momente-cheie din care eu am învățat. Acele momente m-au definit pe mine, m-au învățat ce înseamnă empatia, ce înseamnă să nu ai nimic și să fii nevoit să te descurci singur, m-au transformat în ceea ce sunt azi. Consider, cu toată ființa mea, că dacă nu treceam prin cumpenele alea nu eram cine sunt astăzi. Le mulțumesc, cumva, tuturor situațiilor prin care am trecut, pentru că m-au definit ca om.

Dacă cineva îmi spunea la 15 ani că va fi și bine, m-ar fi ajutat. Dacă aș avea acum o oglindă a timpului, i-aș spune copilului de atunci că o să fie bine, că nu va fi mereu greu. Oamenilor cărora le este greu asta le lipsește – speranța. Și nouă ne lipsesc oamenii care să ne dea speranța. De multe ori nu avem nevoie de bani sau de oameni care să ne scoată din situațiile în care ne aflăm, ci avem nevoie de oameni care să ne ghideze. Eu nu am avut oameni care să mă „salveze”, ci oameni care m-au ghidat în momente-cheie din viața mea. Nu aș putea să definesc o situație în care mi-a fost cel mai greu…”, a spus Mihai Ghiță pentru Viva.ro

Bunicii lui Mihai Ghiță au avut un rol crucial în viața sa și au fost cei care l-au crescut și au crezut într-un viitor mai bun pentru el. Chiar dacă acum se află departe fizic de bunica sa, el încearcă să mențină legătura cu ea și să o îngrijească la rândul său. Cu toate că are un program încărcat, el știe că este important să acorde atenție și timp relațiilor cu cei dragi.

”Din păcate, nu atât de des pe cât mi-aș dori să o văd. Glumesc deseori cu ea la telefon, pentru că a început să vină ea mai des la mine decât mă duc eu la ea. Am început să fac din ce în ce mai multe lucruri, și asta înseamnă sacrificiu, să dai un pic de la tine. Nu le poți face pe toate în viață și am învățat acest lucru, să dozez, și că trebuie să și dau, pentru că nu le poți avea pe toate. Nu pot sta cu ea tot timpul, așa cum mi-aș dori, sunt kilometri întregi de parcurs, ea locuiește în Teleorman. Din fericire pentru mine, eu știu că, dacă nu ajung eu la bunica, există întotdeauna cineva care are grijă de ea. Iar bunica mea, care face 87 de ani, este un om total independent, care ne poartă nouă de grijă, și nu noi ei. Este foarte important acest lucru. Ea ne sună seara pe noi, se îngrijorează dacă nu mâncăm.”, a mai spus Mihai Ghiță, pentru sursa citată mai sus.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: