Pentru participanții la "Timișoara Altfel", provocarea constă în a dezvolta un concept de instalație multimedia care pornește de la tema dată și în a descrie ideea într-un mod cât mai creativ. Selecția se va baza pe trei criterii esențiale, care includ viziunea artistică, coerența conceptului și integrarea sa în tema dată.

Cele 5 proiecte selectate vor avea ocazia de a-și pune în aplicare proiectul și de a contribui la peisajul cultural al orașului Timișoara într-un mod unic, iar fiecare concept câștigător va fi premiat cu 1.000 de euro; bugetul estimativ pentru implementarea fiecărui proiect este de 10.000 de euro.

Al doilea apel „Timișoara Incognito - Liber de stereotipuri”, revine anul acesta cu un concurs de videografie dedicat tuturor iubitorilor de film. Prin intermediul acestui concurs, doritorii sunt invitați să-și exprime creativitatea și să surprindă frumusețea și autenticitatea Timișoarei. Cele 3 secțiuni tematice din cadrul concursului sunt:

 Urban Exploration - ai liber să filmezi dinamismul, emoția și vibrația străzilor  Cultural Enthusiasm - surprinde efervescența din programul cultural  Architectural Heritage - explorează din perspective noi patrimoniul local

Juriul este alcătuit din specialiști în domeniu, Florin Iepan - regizor, Bogdan Mustățea - creator digital și Ovidiu Roteliuc - producător, fiind cei care vor evalua fiecare lucrare și vor oferi câte trei premii fiecărui loc, astfel: premiul III în valoare de 100 de euro, premiul II în valoare de 200 de euro, iar premiul I va fi în valoare de 300 de euro. De asemenea, cele mai bune filmări vor promova Timișoara în mediul online și vor fi incluse într-un album virtual pe paginile oficiale ale programului Timișoara 2023.

Mai multe detalii despre regulamente se găsesc aici: https://timisoara2023.eu/ro/apeluri-deschise/apel-deschis-concurs-de-instalatii-multimedia-timisoara-altfel/ https://timisoara2023.eu/ro/apeluri-deschise/open-call-timisoara-incognito-concurs-de-videografie/

Programul Cultural Național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” este finanțat de către Municipiul Timișoara, Ministerul Culturii și Consiliul Județean Timiș.

Parteneri principali: Banca Transilvania, Catena, Linde Gaz Romania, Cramele Recaș, Iulius Town, Profi Broadcaster oficial: TVR Partener de mobilitate: Automobile Bavaria

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: