Setari Cookie-uri

Maestrul Ionel Tudorache dezvăluie care este top 3 melodii lăutărești cerute de români | Altceva cu Adrian Artene

Maestrul Ionel Tudorache dezvăluie care este top 3 melodii lăutărești cerute de români | Altceva cu Adrian Artene

Maestrul Ionel Tudorache, lăutar veritabil, ambasador de calibru al muzicii lăutărești vechi, este invitatul celui mai nou episod de podcast ”Altceva cu Adrian Artene”. În seara de Revelion, glasul maestrului a fost gazda multor petreci organizate la cumpăna dintre ani, iar piesele vechi, lăutărești, au fost coloană sonoră. Jurnalistul Adrian Artene l-a provocat pe marele artist să facă un top 3 melodii lăutărești cerute de români și, în plus, să le interpreteze în exclusivitate pentru spectatorii Altceva cu Adrian Artene.

„În primul rând, ”La Chilia în port”, apoi ”Portofele”, ”Căpitane de județ”!”, i-a declarat Ionel Tudorache jurnalistului, după care s-a asigurat că aceste trei piese ajung live la inima publicului spectator.

La chilia în port

Portofele

Căpitane de județ

Cine este Ionel Tudorache?

În discuția pe care a avut-o cu Adrian Artene, Ionel Tudorache a povestit cum și-a împărțit copilăria între muzică și fotbal, dar și cum, pentru o vreme, a spus Adio muzicii pentru a lucra la strung. La rândul său idol al generațiilor de după, artistul Tudorache și-a amintit și de aceia ce i-au fost lui idoli, marii lăutari ai vremii care l-au inspirat să performeze, dar nu a uitat și de momentul în care a „refuzat” să fugă în Germania.

Fiu de artist, tatăl lui a fost Aurel Tudorache – lăutar violonist, Ionel Tudorache este considerat de specialiștii în domeniul muzical unul dintre cei mai buni interpreți ai genului lăutăresc, un mare maestru al acordeonului. Artistul cântă de la 5 ani, însă a început cu muzica ușoară, valsuri, pentru ca abia la 15 ani să decidă că muzica lăutărească îi este drum.

Citește și:

🔔 Abonează-te și nu rata niciun episod din podcastul Altceva cu Adrian Artene https://bit.ly/3m2TNaJ

Toate episoadele sunt aici: https://bit.ly/3zw9fPz

Urmărește-ne pe:

Facebook: / altcevacuadrianartene

Facebook Personal: / byadrianartene

Adrian Artene, autor Gândul: gandul.ro/autor/adrian-artene

Instagram: / altcevacuadrianartene

Tik Tok: / altcevacuadrianartene

#Altceva #AltcevaCuAdrianArtene #Podcast “Altceva cu Adrian Artene” este un podcast în care se rostesc cuvinte pătrunzătoare, iar invitații sunt lumini ce străpung întunericul. E ”Altceva”, un podcast săptămânal - în fiecare sâmbătă, de la ora 19:00 -, în jurul căruia s-a format o comunitate a oamenilor care vor să-și antreneze mintea și să-și hrănească sufletele. Comunitatea oamenilor normali, care nu au abandonat lecturile, care știu să asculte o muzică și cu inima, nu doar cu urechile, dar și comunitatea celor care extrag răspunsuri din tăcere și se bucură de o piesă de teatru ca de o zi de duminică. A acelora care cred că Dumnezeu ne-a creat pentru a arăta celorlalți bunătate și a lăsa în urma noastră opere de lumină.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Ianuarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.