Setari Cookie-uri

Orchestra Simfonică București sparge tiparele clasice și se pregătește de un turneu național sub conceptul Vivaldi Rocks

Orchestra Simfonică București se pregătește de un turneu național sub conceptul Vivaldi Rocks, care va avea loc începând cu data de 20 aprilie în București la Sala Radio și se va finaliza pe 1 iulie, cu concertul de la Opera Națională din Cluj-Napoca.

Programul integral al turneului poate fi vizualizat aici Vivaldi Rocks [https://osb.fan/vivaldi/]. Fondată de Cătălin Oprițoiu, Orchestra Simfonică București este formată din 50 de profesioniști ai instrumentelor care vor surprinde audiența cu o serie de concerte Rock & Roll.

Orchestra Simfonică București, rebelii muzicii clasice, au transformat "Anotimpurile" lui Vivaldi într-un monstru rock, care urlă cu pasiune și nebunie. Uită de imaginea aceea prăfuită a muzicii clasice; Cătălin Oprițoiu, maestrul flautului, îți va inunda mintea cu riff-uri care te vor face să te întrebi de ce naiba nu ai ascultat muzică clasică până acum. Iar în spatele lui, 50 de maeștri ai instrumentelor, care aruncă în aer partiturile, distrug arcușuri și fac clasicii să se înroșească de rușine.

Citește și:

Fondată în 2007 de Cătălin Oprițoiu (Conferențiar Universitar Doctor) împreună cu Gabriel Gheorghe și Alexandru Duțulescu, Orchestra Simfonică București este un ansamblu românesc 100% privat. A primit distincția de Ambasador Cultural al României după ce a concertat pe cele mai mari scene ale lumii alături de dirijori de talie mondială. Din 2007, Orchestra Simfonică București a reprezentat cu mândrie România pe cele mai mari scene ale lumii alături de artiști de talie internațională.

Vrem să fim cei care deschid drumul pentru o nouă eră în muzică. O eră în care orice gen muzical poate fi ridicat la un alt nivel prin măiestria artiștilor clasici. Dar și o eră în care clasicii să fie motivați să se reinventeze. Să reușească să facă instrumentele clasice “sexy” din nou. – a spus Cătălin Oprițoiu, solist și fondator OSB

Citește și:

Scopul OSB este să împletească muzica clasică cu genuri moderne ca ROCK, RAP sau POP și să nască o nouă eră pentru muzica simfonică. O eră modernă în care oamenii se pot bucura de sunetul perfect al instrumentelor clasice pe ritmuri care să îi facă să simtă că trăiesc.

Turneul Vivaldi Rocks trebuie perceput deopotrivă ca un gest musical revoluționar, în care Anotimpurile lui Vivaldi întâlnesc rock-ul alături de instrumentiști de talie mondială într-un format de concert unic, dar și ca o inițiativă autohtonă de susținere a adevăratelor valori culturale naționale, valori care au puterea să transmită emoție prin disciplină și educație muzicală.

Dacă vrei să iei parte la un show care va lăsa o amprentă istorică și să fii alături de români de calibru cultural internațional, nu rata unul din concertele Vivaldi Rocks din perioada 20 aprilie – 1 iulie. Spectacolele vor avea loc în 6 orașe mari din țară: București 20 aprilie, Constanța 27 Mai, Arad 28 Iunie, Timișoara 29 iunie, Oradea 30 iunie, Cluj-Napoca 1 iulie, iar bilete pot fi achiziționate de aici Orchestra Simfonica Bucuresti (osb.fan) [https://osb.fan/vivaldi/].

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.