Setari Cookie-uri

Dana Gont: O femeie este eleganta prin bunatatea ei

Am stat de vorba cu Dana despre ce inseamna sa traiesti frumos.

Stiu ca iti place Oltenia? De ce?

Pentru ca cele mai multe vacante de vara, in copilarie, le-am petrecut acolo si practic este locul care m-a pus cu picioarele pe pamant (la propriu si la figurat, pentru ca eu am locuit la etajul 8, intr-un bloc). Stiu ce inseamna munca grea de la o bunica care a tinut singura o gospodarie si a crescut doi copii, stiu ce inseamna randuiala, ca lucrurile se fac la timpul lor si in rostul lor. Stiu ce inseamna respectul pentru ca nu puteai fi lipsit de respect intr-o comunitate mica unde daca nu dadeai buna ziua, a doua zi te stia tot satul. Au fost doar niste vacante, dar amprenta lor a ramas pentru totdeauna. Iar acum tatal meu locuieste acolo, deci este a doua casa si pentru mine.

Dana Gont

Care este locul tau preferat din Oltenia si ce anume il face atat de special pentru tine?

Locul preferat este la tata acasa, intr-o zona de deal, intre Pitesti si Slatina. Acolo ma reintalnesc cu copilaria, cu familia, cu mine. Totul imi este familiar, fiecare animal, fiecare copac sau poteca. Nu exista loc in care sa ma simt mai bine sau sa ma odihnesc mai bine.

Citește și:

Ce intinerariu ne-ai propune pentru o saptamana de vacanta in Oltenia?

E greu de facut un itinerariu, depinde de unde vii si cate zile ai la dispozitie. Pot sa va spun, de exemplu ca, dupa Moldova, Oltenia este zona cu cele mai multe manastiri. Printre cele mai frumoase sunt Manastirea Hurezi, Manastirea Polovragi, Cozia, Biserica dintr-un lemn, Schitul Iezer, Schitul Ostrov. Alte cateva locuri de neratat in Oltenia: culele de la Maldaresti si Conacul Maldar, apoi Ranca, de unde incepe Transalpina, lucrarile lui Brancusi de la Targu Jiu, Pestera Muierilor de langa Baia de Fier, zona de la Drobeta Turnu Severin. Timp sa aveti!

Cum putem trai in armonie chiar si la oras, printre zgomote de claxoane si retele wireless?

Eu nu am gasit solutia ideala. Zgomotul orasului e chiar ceva ce ma deranjeaza foarte mult. Refugiul meu sunt evenimentele culturale de care Bucurestiul chiar nu duce lipsa. Imi place sa merg la teatru, chiar daca nu o fac atat de des pe cat mi-as dori. Ma rasfat uneori intr-o ceainarie, intr-o gradina, intr-o oaza de liniste si verdeata. Din fericire sunt din ce in ce mai multe astfel de locuri si mai fermecatoare.

Citește și:

Ce ne va aduce emisiunea Bonton in septembrie?

Sezonul nou aduce povesti ale oamenilor care schimba Romania in bine. Ramanem consecventi ideii ca omul sfinteste locul si ca Romania se schimba doar datorita oamenilor care o iubesc. Emisiunea “Bonton” ramane despre respect şi implicare, spirit civic, oameni implicaţi in comunitate, oameni care pastreaza tradiţii, pentru ca a-ţi respecta cultura şi tradiţia e ceva fundamental pentru un popor civilizat.

PS - Ii multumesc Danei Gont pentru ca si-a rupt timp din vacanta pentru a sta de vorba cu noi. Iti recomand sa ii citesti articolele si povestile despre oameni si locuri minunate pe danagont.ro, un blog de care a promis ca se va ocupa mai mult dupa relansarea din aceasta toamna.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.