Setari Cookie-uri

Adina Halas: 'Am o intuitie fantastica pe care insa, nu am ascultat-o intotdeauna'

Adina Halas, zambind si raspunzand la intrebari.

Cand iti faci asa, o evaluare a vietii tale, ce-ti place cel mai mult la ea?

Imi place ca sunt intr-un echilibru, am ceea ce imi trebuie si iubesc ceea ce am. Am o familie frumoasa de care sunt mandra si ma simt bine in pielea mea, de fapt ma simt mult mai bine de la an la an. Imi place armonia din jurul meu, faptul ca in fiecare zi imi permit sa rad cu pofta si energia care ma anima si care ma impinge sa invat mereu lucruri noi si sa evoluez constant.

Si invers, Adina, ce-ti displace?

Imi displace ca nu imi ajunge timpul pentru tot ceea ce vreau sa fac si uneori mi-as dori sa dorm mai mult de 5 ore pe noapte. De regula dorm intre 6 si 8 ore, dar de vreo 3 saptamani, am scazut la 5. Sper sa revin la un program de somn care sa imi permita sa sustin antrenamentele intense pe care le fac.

Imi place viata mea, iar momentele mai putin placute care apar, ca in viata fiecaruia, nu sunt atat de profunde incat sa ma dezechilibreze. La un nivel mai adanc ma doare trecerea timpului, gandul ca bunica mea pe care o ador nu va trai vesnic. Vezi ca am ceva cu timpul?

Citește și:

Ambele aveti sensul acesta al sportului si “traitului sanatos”. E si putina competitie intre tine si Carmen Bruma?

Nu, nicidecum. Ne consultam, ne sfatuim si ne amuzam ca in ceea ce priveste sportul suntem pe directii total opuse. Mie imi place sa combin antrenamentele de cycling si crossfit, ea este cu alergatul. Eu nu as alerga niciodata cat alearga ea, ea nu ar ridica nici in ruptul capului greutati.

Carmen si cu mine avem o relatie atat de stransa la un anumit nivel, care nu se supune regulilor obisnuite ale prieteniei si care implica si o complicitate si o functionalitate care exclude ideea de competitie intre noi. Poate daca ma intrebai asta acum 15 ani, stateam sa ma gandesc la ce suntem in competitie si sigur gaseam ceva, dar acum nu este cazul.

Adina Halas

Ai aceasta preocupare pentru traitul sanatos. Zi-mi cateva reguli simple. Ceva ce poate aplica oricine.

Citește și:

Din fericire sau din pacate, depinde de la caz la caz, obiceiurile casei se mostenesc. Este greu (dar nu imposibil, desigur!) sa schimbi niste programe invatate in copilarie, automatisme pe care le luam ca atare si le transmitem mai departe copiilor nostri.

Stiu ca in lumea in care traim, cu responsabilitati din ce in ce mai multe, este greu sa stai sa te informezi despre nutritie, sanatate, samd, daca nu acesta este domeniul tau, dar sunt, intr-adevar, cateva lucruri simple pe care oricine le poate pune in practica:

  • Mananca doar atunci cand iti este foame cu adevarat, nu rontai aiurea intre mese.
  • Lasa sa treaca 3-4 ore intre mese si ia ultima masa din zi cu cel putin 2-3 ore inainte de culcare.
  • Renunta la covrigei, biscuitei, bauturi carbogazoase si dulciuri in favoarea alimentelor care chiar iti hranesc organismul: oua, carne, peste, legume, fructe, nuci, seminte, branzeturi fermentate.
  • Fa-ti poftele din cand in cand si nu te frustra, dar ai limita cand vine vorba despre rasfat culinar.
  • Hidrateaza-te! (da, cu apa)
  • Dormi 8 ore pe noapte.
  • Curata-ti tenul si pastreaza-l hidratat, folosind creme potrivite tipului tau de ten.
  • Fa miscare, in orice forma, oricand. Nu este obligatoriu sa mergi la sala sau sa te trezesti la 5 sa alergi in parc, dar fii activ si alege ceva ce iti place, dar misca-te constant.
  • Citeste si invata mereu cate ceva nou si tine-ti mintea antrenata.
  • Joaca-te cu copiii, nepotii, catelul, pisica sau prietenii de varsta ta.
  • Razi in fiecare zi si cauta motive sa faci asta si sa iti ridici moralul.
  • Mediteaza macar cateva minute in fiecare zi.

Sursa foto: Facebook

Citește și:

Vizionare placuta


Radu Buzăianu se ocupă seara la televizor de politicienii care-i fac viața grea, iar în timpul zilei, de cei 3 copii pe care-i are să-i facă viața un loc mai bun și mai cu sens. Din ce...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.