Setari Cookie-uri

Cum îți îngrijești tălpile și pedichiura într-un mod sănătos

Cum îți îngrijești tălpile și pedichiura? Cum te asiguri că nu vei avea bătături, ci o piele fină, catifelată, fără asperități? Cum poți fi sigură că unghiile tale de la picioare vor fi sănătoase și îngrijite, iar pedichiura va rezista cât mai mult? Primești răspunsuri la toate aceste întrebări mai jos!

Adesea uităm prin ce trec picioarele noastre. Le folosim zi de zi, încolo și încoace și le luăm de-a gata. Adesea și uităm să încadrăm pedichiura și îngrijirea picioarelor în rutina noastră de frumusețe.

Abia când sănătatea unghiilor și a picioarelor se clatină, abia când unghiile noastre ne spun că le-am neglijat, dezvoltând infecții sau fungi inestetici, abia atunci ne trezim și vrem să avem grijă de ele. Totuși, mai bine să știi de pe acum cum îți îngrijești tălpile și pedichiura, să fie în condiție perfectă, nu?

Descoperă, deci, cum să alegi produse pentru îngrijirea tălpilor și cum să adopți un ritual de igienă și îngrijire pentru pielea sensibilă dar mult exploatată a picioarelor. Descoperă cum să îți răsfeți obositele tălpi și când să cauți ajutor specializat pentru picioarele tale.

Citește și:

Și, nu în ultimul rând, descoperă o selecție de produse pentru o pedichiură frumoasă, sănătoasă și rezistentă, alături de multe sfaturi de îngrijire și înfrumusețare, în rândurile de mai jos. Iată cum îți îngrijești tălpile și pedichiura!

Cum îți îngrijești tălpile și pedichiura: cele mai bune sfaturi

În primul rând, ai nevoie de un ritual de igienă al picioarelor tale. Picioarele sunt mai transpirate și mai murdare, la final de zi, ca orice parte anatomică. Este nevoie să îți speli picioarele măcar o dată pe zi, la final de zi, dacă nu cumva și la dușul de dimineață. Așa începi ziua proaspătă și curată și seara nu vei aduce bacterii și murdărie în pat!

Cum îți îngrijești tălpile și pedichiura la spălat? Folosește apă caldă și săpun și acordă atenție sporită spațiilor intradigitale. Curăță unghiile cu o perie fină și apoi tapotează bine, fără a lăsa umezeală, mai ales între degete unde poți dezvolta astfel bacterii și fungi.

Citește și:

Ai nevoie să alegi calitate la gama de produse pentru îngrijirea tălpilor. Mereu hidratează bine pielea aceasta sensibilă și expusă! Fă din asta o rutină, astfel previi călcâiele crăpate și unghiile casante, exfoliate. Aplică același principiu, al zonei intradigitale, nu prea umedă, și la loțiune și cremă.

Jurnalul unei shopaholice, cum îți îngrijești tălpile și pedichiura, produse pentru îngrijirea tălpilor, produse pentru o pedichiură frumoasă

Descoperă creme pentru picioare Articole speciale de îngrijire a tălpilor

Alege produse pentru pedichiură

Legat de unghiile tale, trebuie să știi că degeaba alegi produse pentru o pedichiură frumoasă dacă nu porți pantofii adecvați ocaziei. Dacă alergi în adidași prea strâmți, dacă porți pantofi cu toc incomod, care deformează talpa, atunci vei avea picioare nesănătoase. Asigură-te că porți sandale și papuci vara, că ții tălpile aerisite, să respire, astfel eviți și dezvoltările de fungi. Și fii sigură că iarna porți încălțăminte rezistentă la umezeală și la apă, și că nu îți este frig!

Citește și:

Îngrijește-ți tălpile și unghiile cu produse de calitate

Calitate este cuvântul-cheie când alegi produse pentru o pedichiură frumoasă și pentru tălpi sănătoase. Însă mai există câteva cuvinte ce descriu o pereche de picioare sănătoase, îngrijite și frumoase: lipsa mirosurilor!

Pentru că, atunci când nu știi cum îți îngrijești tălpile și pedichiura, se dezvoltă bacteriile și fungii și asta contribuie la apariția mirosurilor neplăcute. Așa că: schimbă șosetele des, nu aștepta să transpiri în pantofi! Păstrează și curăță interiorul încălțămintei. Și folosești pudră de picioare dacă știi că ai o problemă de transpirație excesivă în zona aceasta.

produse speciale de îngrijire a tălpilor și picioarelor pentru o pedichiură frumoasă Vezi mai multe produse de îngrijire optimă a picioarelor

Citește și:

Că tot am vorbit despre pudră, ai grijă să ai mereu la îndemână pe lângă produse pentru îngrijirea tălpilor, și pudră. Scopul, de fapt, este să păstrezi zona picioarelor cât mai puțin umedă, pentru a preveni creșterea numărului de bacterii.

Nu puteam să nu vorbim și despre cum îți îngrijești tălpile și pedichiura în deplasare. În vacanță, la sală, la bazin (în cazul meu), în orice spațiu public, sau care nu este acasă, ai grijă cum te protejezi. În aceste locuri iei cel mai rapid ciuperca piciorului și a unghiilor. Așa că poartă mereu papuci! Extra pont: când faci schimb de pantofi cu cea mai bună prietenă, te expui să iei bacterii și fungi nedoriți!

De asemenea, nu puteam încheia materialul fără a vorbi despre importanța alegerii unor produse pentru o pedichiură frumoasă. Și totul începe cu unghii tăiate la timp și corect! Evită să tai unghiile prea scurt și mai bine taie-le drept, nu cu colțurile rotunde, pentru a preveni unghiile crescute în carne, atât de dureroase! Tot la capitolul pedichiură, ai grijă să faci asta la două săptămâni, măcar!

Citește și:

Nu este necesar să aplici ojă însă e necesar ca să păstrezi călcâiele mătăsoase, fine și pielea fără bătături, precum și unghiile îngrijite. Fii atentă și la cuticule, să nu fie întărite sau rupte, riscând infectări sau lezări, precum și aspect inestetic.

Legat de cum îți îngrijești tălpile și pedichiura, îți mai spun că te ajută un masaj al acestei zone, mult solicitate. Este răsfăț, dar și relaxare a tendoanelor și mușchilor din zonă, care adesea rămân tensionați, riscând deformări și apariția bătăturilor. Nu uita când alegi produse pentru îngrijirea tălpilor de un exfoliant, pentru a păstra călcâiele sănătoase. Te ajută la scrub și băile cu apă călduță, cu uleiuri esențiale sau sare de mare.

Citește și:

Ca ultimă notă, pentru a ști totul despre cum îți îngrijești tălpile și pedichiura, fii atentă la semnele unei infecții și la semnele care indică faptul că ar trebui să mergi la un specialist. Colțurile crescute în carne pot produse panarițiu și infecții serioase, deci mergi la un doctor. Dacă apar mâncărimi, iritări, dureri, decolorări, deformări ale patului unghial, este posibil să ai de a face cu o ciupercă, deci mergi la dermatolog! Dacă observi că se formează monturi, la fel, mergi la un specialist, pentru a preveni deformarea dureroasă a tălpilor și apariția bătăturilor permanente și la fel de dureroase pe piele.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.