Imi plac oamenii care defileaza in viata sub egida asta: “nu ma intereseaza ce cred altii”. Oamenii care-ti explica des ca fac lucruri doar pentru ei, cei care trebuie doar sa se simta bine in pielea lor. Oameni care-ti explica, fara mila, ca parerea celor din jur nu e nicio miza.

E un tip de om care-ti explica toate astea cu lejeritate. Ba chiar il suspectez de sinceritate. Oameni care s-au convins pe ei insisi ca ei sunt ceea ce conteaza. Si e o forma serioasa de succes. E o declaratie de independenta spre care privesc admirativ initial. Dupa care urmaresc un pic in context. Si vezi ca, in general oamenii acestia masina o spala pe exterior. Remarci apoi cum tinuta si-o aleg in functie de context. Nu in functie de starea interioara in care s-a trezit. Remarci cum panatalonii stramti ii vin bine, dar ii sunt vizibil incomozi. Remarci cum e rujata, desi asta incurca mult momentul festiv al mesei. Remarci cata risipa de energie se investeste in machiat si demachiat, ceea ce pana la urma e ceva ce se petrece in exterior. Ceea ce a inceput intr-un fel de admiratie, iata un om pentru care opinia celorlalti este irelevanta, un om simtindu-se bine in pielea lui, iata cum un om care-ti explica toate acestea, petrece extrem de mult timp uploadand poze pe facebook. Ba chiar verifica usor consternant de des reactiile la cele pe care le posteaza. Facebookul e in sensul acesta. E un fel de revendicare constanta a atentiei celor din jur. E bine sa nu conteze opinia lor, dar asta se intampla foarte rar.

Oameni cu genul acesta de intentii in viata, sunt totusi nefiresc de atenti la reactia sefilor lor in momentul in care acestia arunca o privire pe taskurile duse la indeplinire. E un tip de incantare interioara ce se produce cand superiorul ierarhic zambeste. Pare asa, ca parca ziua capata alta tendinta. E bine sa nu conteze ce cred cei din jur, dar e imposibil. Suntem parerea pe care o au acestia despre noi. Si daca nu suntem, tindem sa devenim.

Si in general nu conteaza ce s-a intamplat, conteaza ce putem demonstra ca s-a intamplat.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: