Setari Cookie-uri

Câte calorii are untul de arahide? Este sănătos să îl consumăm?

În unele țări untul de arahide face parte din meniul zilnic, însă acest aliment și-a căpătat popularitatea în lumea întreagă atât prin gustul sau foarte delicios, cât și prin beneficiile sănătoase pe care le prezintă. Dacă doriți să aflați câte calorii are untul de arahide, dacă este recomandat sau nu pentru dietele de slăbire și când este sănătos să îl consumăm, vă invităm să citiți acest articol.

Care sunt beneficiile sănătoase ale untului de arahide?

Untul de arahide este o sursă excelentă de nutrienți și substanțe benefice pentru sănătate. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii sănătoase ale acestuia:

Este bogat în proteine

Untul de arahide este o sursă excelentă de proteine, care ajută la menținerea masei musculare și la creșterea și repararea țesuturilor din organism. De asemenea, proteinele sunt importante pentru menținerea unui nivel optim de energie și pentru creșterea imunității.

Untul de arahide este o sursă de grăsimi sănătoase

Contrar a ceea ce se crede, untul de arahide conține grăsimi sănătoase, care sunt benefice pentru sănătatea inimii și creierului. Grăsimile nesaturate din untul de arahide ajută la menținerea unui nivel optim al colesterolului și reduc riscul de boli cardiovasculare și accidente vasculare cerebrale.

Citește și:

Untul de arahide este bogat în fibre

Untul de arahide conține fibre, care ajută la menținerea unei digestii sănătoase și la prevenirea constipației. Fibrele din untul de arahide încetinesc absorbția de zahăr din alimente, menținând nivelul de glucoză din sânge sub control și reducând riscul de diabet de tip 2.

Untul de arahide poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii

Untul de arahide este bogat în grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași mononesaturați și polinesaturați. Acești acizi grași ajută la menținerea nivelului de colesterol în limite normale, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare și prevenind ateroscleroza. De asemenea, untul de arahide conține și magneziu, un mineral important pentru sănătatea inimii.

Citește și:

idei de a consuma in mod sanatos untul de arahide si beneficii sanatoase Foto: Brent Hofacker/ shutterstock.com

Untul de arahide ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control

În ciuda conținutului său ridicat de grăsimi și calorii, untul de arahide poate fi benefic pentru persoanele cu diabet. Acesta are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu va crește rapid nivelul de zahăr din sânge. În plus, grăsimile sănătoase din untul de arahide pot ajuta la stabilizarea nivelului zahărului din sânge.

Îmbunătățește digestia

Untul de arahide conține fibre, proteine și grăsimi sănătoase care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos, fiind totodata bogat în vitamine, mai ales cele din complexul B. Aceste nutrienți pot ajuta la îmbunătățirea tranzitului intestinal și reducerea riscului de constipație.

Citește și:

Contribuie la menținerea sănătății creierului

Untul de arahide conține niacină și vitamina E, doi nutrienți care joacă un rol important în menținerea sănătății creierului. Niacina poate ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive și la reducerea riscului de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer. Vitamina E, pe de altă parte, poate ajuta la protejarea celulelor creierului de daunele cauzate de radicalii liberi.

Sursa foto articol: inewsfoto/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.