M-a lovit in urma cu o zi o pofta ingrozitoare de dulce. Nu prea aveam nimic gustos si ingrasator prin frigider (adica fix ce aveam pofta) asa ca am trecut la prajiturit cu viteza luminii. In urma cu cateva zile pregatisem o prajitura cu branza, prin urmare acum mi-era pofta de "un ceva" cu fructe. Am inceput sa amestec ingredientele pentru compozitia de pandispan. Iubesc pandispanul, imi pare ca poti face orice pornind de la el. Plus ca e gustos si se prepara repede. Iata reteta asa cum o stiu de la mama “4 cu 4 cu 8 cu 8” - 4 oua - 4 linguri de apa - 8 linguri de faina - 8 linguri zahar - 1 pliculet de praf de copt Se amesteca toate cu mixerul. De aici, poti improviza cat poftesti. Eu am adaugat in aluat si nuca pisata pentru ca o iubesc si-mi pare ca da gust tuturor prajiturilor. Apoi am impartit compozitia in doua. In jumatate am adaugat cam 2 linguri de praf Nesquick (il folosesc intotdeauna in defavoarea prafului de cacao fiindca imi pare mult mai gustos). Aveam prin frigider un borcan cu compot de piersici pe care le-am feliat si le-am asezat pe fundul unei tavi de silicon. Apoi am adaugat cele doua compozitii una peste cealalta. Prajitura improvizata a stat la cuptor, la 150 grade C (altfel iesea fum din tava de silicon), pret de vreo 30 min. Pentru a verifica daca prajitura este gata, introduceti o scobitoare in compozitie. Daca scobitoarea iese curata, prajitura este coapta. Se lasa la racit bine (ceea ce eu n-am avut rabdare) si se rastoarna. Se mananca rece ( dar eu n-am avut rabdare) pentru a evita durerea de stomac (pe care eu n-am reusit sa o evit). Pofta buna!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: