Krishna Bohat, bucatarul-sef al restaurnatului Maxim s-a oferit sa ne dezvaluie cateva dintre secretele retetelor sale fabuloase. Astazi te invatam sa prepari Profiterol de Macadamia. Ingrediente: Pentru pandispan: 2 oua 150 g zahar 180 g faina 40 g cacao 5 ml vanilie 5 g praf de copt Pentru profiterol: 300 g faina 10 g zahar 20 g unt 2 g sare 1 ou 40 ml apa Pentru sos: 200 ml lapte 20 g zahar 10 g unt Pentru decor: 10 ml frisca 2 g menta 5 g cireasa 5 g nuci caramelizate 130 g inghetata de Macadamia Modul de preparare: Pentru pandispan: se bat albusurile spuma, apoi se pune zaharul si se bate pana se topeste. Galbenusul se pune peste albusul batut si apoi se pune faina amestecand continuu. La final, se adauga praful de copt. Compozitia se pune in forme si se baga la cuptor incins la 180’C, cca.15-20 minute. Pentru sos: la foc mic se pune laptele cu untul si zaharul, se lasa la fiert pana se topeste. Se lasa la redus pana cantitatea scade la jumatate. Pentru profiterol: untul, zaharul si apa se pun la foc pana se topeste zaharul, apoi se pune faina si se amesteca.Cand compozitia este rece se adauga galbenusul pana cand aluatul devine cremos. Se portioneaza in forma dorita. Se monteaza profiterolul cu pandispanul, sosul si inghetata Macadamia asa cum este in imagine. O reteta de Krishna Bohat, bucatarul-sef al restaurnatului Maxim Restaurant MAXIM Str. General Berthelot, Nr 44 www.restaurantmaxim.ro www.facebook.com/RestaurantMaxim

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: