O reteta cu un gust minunat si un rafinament deosebit!
Ingrediente:
Pentru sos (salsa):
1 fruct mango, curatat si taiat in cubulete de 1 cm
1 fir ceapa verde tocat marunt (numai partea verde)
1 lingura coacaze rosii uscate
1 lingura coacaze rosii proaspete
1 lingura vin de rodii
2 linguri coriandru proaspat
1 lamaie verde (lime)
1 jumatate ceapa rosie
2 ardei iuti
1 catel usturoi
Sare
Piper
Pentru somon:
4 fileuri somon (a 200 g fiecare)
1 lamaie verde (lime)
2 lingurite ulei
2 lingurite boabe coriandru macinat
2 catei usturoi pisati
Pentru ornat
1 lime
Foi salata verde
Mod de preparare:
Se taie fructul de mango in cubulete de 1 cm, se toaca fin ceapa verde si coriandrul.
Daca nu gasiti seminte de rodie, in reteta pot fi puse 2 lingurite de ceapa rosie. Ceapa rosie va da un gust special si o culoare tare placuta acestui sos de mango. Se poate adauga si vin de rodii, dupa gust. Se toaca marunt ceapa rosie si ardeii iuti uscati.
Intr-un castron se amesteca cubuletele de mango, ceapa verde, ceapa rosie si bobitele de coacaze uscate.