Setari Cookie-uri

Exotic: Sos de mango si rodii cu somon la cuptor

O reteta cu un gust minunat si un rafinament deosebit!

Se stoarce sucul de lamaie verde, se toarna separat intr-un bol, in care se amesteca cu vinul de rodii, coriandrul proaspat tocat, ardeii iuti pisati, usturoiul pisat, sarea si piperul.

Amestecul astfel obtinut se toarna peste compozitia de mango. Se adauga sare si piper dupa gust.
Sosul obtinut se tine mai multe ore intr-un bol de sticla. Se scot apoi din compozitie coacazele uscate.

sos de mango si rodii cu somon la cuptor

Pentru un aspect mai frumos si un gust proaspat sunt inlocuite cu bobite de coacaze proaspete.
Pentru somon se incalzeste cuptorul la 260o C. Intre timp, se scoate sosul de mango din frigider si se lasa afara pana ajunge la temperatura camerei.

Intr-un bol se amesteca boabele de coriandru macinat, uleiul, sucul de lamaie, cateii de usturoi pisati, sarea si piperul.

Cu acest amestec se ung, cu ajutorul unei pensule, bucatile de file de somon.
Pe o tava se pune hartie de copt si se aseaza fileurile cu pielea in jos. Tava se pune apoi la cuptor pentru 13 minute. Daca preferati ca somonul sa fie mai putin patruns, atunci trebuie sa o lasati la cuptor doar 11 minute.

Citește și:

Fileurile se aseaza pe un pat de salata in farfuria de servit, peste care se adauga sosul de mango.

Aceasta reteta a fost pregatita de Andreea Juganaru (andreeachinesefood.blogspot.com), unul dintre bloggeri de food care au avut ocazia sa paseasca in bucataria Casei Regale a Romaniei si sa-si demonstreze maiestria culinara, sub privirea atenta a celui mai select juriu.

Electrolux a organizat pe 28 mai un eveniment unic in Romania: o Cina Regala la Palatul Elisabeta, alaturi de A.S.R. Principesa Margareta. Bucataria Casei Regale a Romaniei si-a deschis pentru prima data usa pentru bloggerii pasionati de domeniul culinar.

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.