Setari Cookie-uri

Spuma de creveti, ou si avocado

O noua reteta regala delicioasa!

Cele 100 grame de somon afumat se fierb timp de 6 minute in 200 ml lapte gras, peste care se pune un fir de ceapa verde. Pestele se paseaza cu o furculita si peste se adauga amestecul de ou si avocado.
Se soteaza apoi, timp de 3-4 minute, 150 grame de creveti decorticati, alaturi de o lingura de sos de soia si de o lingura cu sos Worcestershire. Dupa asta, crevetii trebuie scosi din wok, strecurati si taiati in bucati. Peste se adauga amestecul obtinut anterior.

reteta regala

Intre timp, intr-o cana plina cu apa rece se pun la inmuiat 15 grame de foi de gelatina.
Se mixeaza 2 albusuri cu o lingurita de sare, care se adauga in compozitie. Peste se adauga apoi si 100 grame de mascarpone, 300 grame smantana grasa, o lingura cu sos Worcestershire si 2 linguri pline cu capere taiate pe jumatate.

Apoi se taie fin si se adauga jumatate de legatura de marar. Se incorporeaza si foile de gelatina topite la bain marie. Se amesteca foarte bine cu o spatula de silicon toate ingredientele adaugate. Compozitia este pusa apoi in inelele de mousse. La final, spuma se decoreaza cu felii subtiri de castravete si cu marar proaspat.

Citește și:

Aceasta reteta a fost pregatita de Antonina Sociu (Dulcegarii-culinare.ro), in cadrul evenimentului desfasurat la Palatul Elisabeta. Antonia este unul dintre bloggeri de food care au avut ocazia sa paseasca in bucataria Casei Regale a Romaniei si sa-si demonstreze maiestria culinara, sub privirea atenta a celui mai select juriu.

Electrolux a organizat pe 28 mai un eveniment unic in Romania: o Cina Regala la Palatul Elisabeta, alaturi de A.S.R. Principesa Margareta. Bucataria Casei Regale a Romaniei si-a deschis pentru prima data usa pentru bloggerii pasionati de domeniul culinar.

Sursa foto interior si prima pagina: iStock_000004373250Small

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.