Pe parcursul lunii iunie, patru dintre cei mai cunoscuti bloggeri de food din Romania, printre care Cristina Mazilu (chez.mazilique.com), Cristian Borod (bucatarmaniac.ro), Teodora Rogobete (Teoskitchen.ro) si Alice Ciobanu (alice-albinutza.blogspot.ro), au pornit in cautarea gusturilor si aromelor de odinioara, explorand traditia si cultura gastronomica in cadrul unor locatii de exceptie precum Palatul Brukenthal din Avrig, Conacul Polizu din Iasi, Castelul Haller din Ogra si Conacul lui Maldar din Horezu. Pe parcursul urmatoarelor zile va vom prezenta retetele celor mai interesante bunatati descoperite de cei patru bloggeri.

La Conacul Polizu din Maxut, Iasi Cristina Mazilu a descoperit retete delicioase, dar si povesti incredibile cu ajutorul doamnei Irina Riscutia, mostenitoarea domeniului si descendenta a familiei boieresti Ghica-Deleni. Intrucat toate retetele pregatite au avut la baza carnea de pui, la Polizu s-a gatit Tocana de pui cu hribi si smantana, preferata Adinei Polizu.

Tocana de pui cu hribi si smantana (Adina Polizu)

Conacul Polizu, Maxut, Iasi

Ingrediente 3 cepe 50 ml ulei 50 grameunt 1 kg hribi Piept pui cubulete Fragedo Sare Piper 100 ml lapte 2 linguri faina 200 ml smantana grasa Marar proaspat

Ceapa se taie marunt in 50ml de ulei. Adaugam hribii taiati cubulete si ii calim impreuna cu ceapa timp de 15 minute. Separat, rumenim pieptul de pui cubulete in 50 grame unt. Apoi, intr-un ceaun punem hribii si puiul impreuna, adaugam200ml apa sau supa de pui, sare si piper. Lasam la fiert timp de 20 de minute. Din 100ml lapte si 2 linguri de faina facem un sos pe care il strecuram apoi sa nu aiba cocoloase si il adaugam peste tocana. Amestecam, iar dupa ce sosul se leaga cu puiul si hribii, adaugam 200ml de smantana grasa si sare si piper daca mai este cazul.

Se serveste calda, cu marar proaspat tocat si mamaliguta.

Pofta buna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: