Tort de bezea cu crema de ciocolata alba si topping de smochine

Tort de bezea cu crema de ciocolata alba si topping de smochine
Kudika
26 Octombrie 2013

Mama unui amic pregatea un tort de bezea care a intrat in istorie. Zilele trecute mi-am amintit de tortul sau si am incercat sa-i reproduc din amintiri capodopera. Iata ce a iesit.

Foto interior si prima pagina: tort de bezea cu smochine, Shutterstock

Ingrediente:

Pentru bezea

  • 6 albusuri
  • 300 g zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • 3 lingurite amidon alimentar
  • 1 lingura otet

Pentru crema de ciocolata alba

  • 100gr ciocolata alba de calitate cu continut ridicat in unt de cacao
  • 100gr unt
  • 1 ou +1 galbenus
  • 170gr branza tip Philadelphia
  • 1 lingura de smantana
  • 1 lingurita extract de vanilie

Pentru topping

  • 1 pahar mic de frisca
  • 200 g smochine spalate bine si taiate in 4

Foto: smochine, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri