Setari Cookie-uri

Tort de bezea cu crema de ciocolata alba si topping de smochine

Mama unui amic pregatea un tort de bezea care a intrat in istorie. Zilele trecute mi-am amintit de tortul sau si am incercat sa-i reproduc din amintiri capodopera. Iata ce a iesit.

Foto interior si prima pagina: tort de bezea cu smochine, Shutterstock

Ingrediente:

Pentru bezea

  • 6 albusuri
  • 300 g zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • 3 lingurite amidon alimentar
  • 1 lingura otet

Pentru crema de ciocolata alba

  • 100gr ciocolata alba de calitate cu continut ridicat in unt de cacao
  • 100gr unt
  • 1 ou +1 galbenus
  • 170gr branza tip Philadelphia
  • 1 lingura de smantana
  • 1 lingurita extract de vanilie

Pentru topping

  • 1 pahar mic de frisca
  • 200 g smochine spalate bine si taiate in 4

Foto: smochine, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.