Recunosc ca n-am auzit in viata mea de Ratatouille, pana cand soricelul din celebrul film omonim nu a facut-o celebra. Ratatouille este de fapt o tocanita de legume originara din Provence, Franta si prezenta, sub diferite forme, in toate zonele mediteraneene. Prepararea acestui fel de mancare este simpla. In consecinta, cred ca singurul ingredient secret pe care il poti adauga din plin este dragostea. Altfel, Ratatouille va iesi gustoasa si daca nu esti mare chef.
Foto interior si prima pagina: Ratatouille, Shutterstock
Ingrediente-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Foto: ingrediente Ratatouille, Shutterstock
Mod de prepararePunem sucul de rosii, ceapa, usturoiul, busuiocul, patrunjelul si uleiul in blender si mixam pana se formeaza o pasta. Potrivim de sare si piper. Turnam jumatate din sos pe fundul tavii/vasului de ceramica in care vom prepara mancarea.
Vinetele, dovleceii si rosiile se spala bine, se indeparteaza capetele si se taie rondele. Se presara sare si piper peste ele. Se aseaza in tava alternand legumele: o felie de vanata, una de dovlecel, una de rosie, apoi iar vanata si tot asa (vezi foto).
Foto: asamblare Ratatouille, Shutterstock
Cand ai terminat de „asamblat”, toarna pe deasupra restul sosului.
Foto: Ratatouille crud, Shutterstock
Dam la cuptor cam 1 ora la 180 grade C (sosul trebuie sa scada si legumele sa se vada frumos ca in imagine). Primele 15 minute puteti acoperi mancarea cu o folie de aluminiu.
Foto: Ratatouille gatit, Shutterstock
Pofat buna!
Spune-ti parerea!