Totusi, toate aceste prietene au in comun o reteta pe care o pregatesc frecvent: Tiramisu.

Foto interior si prima pagina: tiramisu, Shutterstock

Cred ca popularitatea acestei prajituri sta in faptul ca nu necesita coacere. In plus, este probabil cel mai usor dulce fiind una dintre cele mai putin calorice prajituri. Azi va invit sa pregatim impreuna, repede, repede, un tiramisu!

Ingrediente
    o cutie de mascarpone (500 g) o punga de piscoturi (250 g) 4 oua 4 linguri zahar brun un praf de sare cacao pentru pudrat (eu folosesc Nesquik) o cana de cafea pentru insiroparea piscoturilor
Mod de preparare

Albusurile se separa de galbenusuri. Acestea din urma se freaca cu zaharul, in vreme ce albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam mascarpone peste amestecul de galbenusuri cu zahar si omogenizam. Apoi adaugam albusurile si amestecam cu blandete cu ajutorul unei spartule pentru a evita strivirea spumei.

Foto: piscoturi pentru tiramisu, Shutterstock

Asamblare

Intr-o tava mai inalta se aseaza un strat de piscoturi inmuiate in cafea (vezi foto). Peste ele se rastoarna jumatate din crema. Deasupra se mai aseaza un strat de piscoturi inmuiate in cafea si peste acesta se rastoarna crema ramasa. Se pudreaza cu cacao si se da la frigider peste noapte.

Foto: piscoturi pentru tiramisu, Shutterstock

Foto: asamblare tiramisu, Shutterstock

Foto: asamblare tiramisu, Shutterstock

Foto: cacao peste tiramisu, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: