Foto interior si prima pagina: mac & cheese, Shutterstock

Ingrediente
    2+1/2 cani macaroane/melcisori/orice tip de paste ai in casa 1/4 cana unt + 1/4 cana unt topit 1/4 cana faina 4 cani lapte 1/2 lingurita sare 400 g branza Cheddar rasa (pentru un gust mai interesant, poti adauga mai multe tipuri de branza) o mana de biscuiti zdrobiti
Mod de preparare

Pune macaroanele la fiert in apa sarata. Poti adauga putin ulei de masline in apa pentru a evita lipirea macaroanelor. Fierbe-le al dente, vor mai sta si la cuptor.

Pune 1/4 cana de unt la topit intr-o tigaie. Adauga faina, laptele, sarea si branza si amesteca pana cand sosul se ingroasa (cam 10 minute). Adauga macaroanele si amesteca bine.

Rastoarna amestecul intr-un vas de ceramica (sau yena, sau o tava mai adanca). Amesteca biscuitii zdrobiti cu 1/4 cana unt topit si presara pe deasupra macaroanelor, apoi da-le la cuptor preincalzit la 180 grade C, aproximativ 45 de minute.

Foto: mac & cheese, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: