Timp de preparare: 60 min. 8 portii

Ingrediente:
    400 g/o foaie aluat de foitaj 400 g branza proaspata de vaci Pilos 4 linguri de nuci 100 g fructe din conserva/mix de fructe proaspete 100 ml vin alb demidulce 2 linguri de zahar alb Castello 1 lingura de miere.

Nota: Ingredientele speciale din aceasta reteta sunt disponibile in magazinele Lidl.

Mod de preparare:

1. Intindem aluatul de foitaj. Il taiem in 2, pe lungime.

2. Deasupra intindem branza proaspata de vaci, amestecata cu nuci zdrobite in prealabil.

3. Formam din aluat 2 rulouri mari si frumoase. Le introducem la cuptor, la 185° C, timp de 30 - 40 de minute sau pana cand aluatul se umfla si devine auriu si crocant.

4. Cu 2 minute inainte sa il scoatem, il ungem cu miere.

5. Separat, facem un sos din vinul alb, fructele taiate bucati si zahar. Amestecam incontinuu, la foc mic, pana cand zaharul se topeste si se ingroasa lichidul.

6. Placinta se serveste fierbinte, impreuna cu sosul de fructe.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: