Timp de pregatire: 3h 30 min. 8 portii
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Nota: Ingredientele speciale din aceasta reteta sunt disponibile in magazinele Lidl.
Mod de preparare:Pregatirea curcanului: Desprindem pielea de pe piept si de pe pulpe, fara sa o inlaturam de tot, si ungem cu unt carnea de sub piele. Adaugam sare si piper. Pe durata coacerii, vom hidrata curcanul incontinuu cu zeama rezultata.
Prepararea umpluturii:
1. Punem la inmuiat in apa calda castanele, prunele uscate, fisticul si stafidele, pentru circa 1 ora, apoi le transferam intr-o oala incapatoare. Acoperim cu lapte, adaugam foile de dafin si fierbem toate ingredientele de mai sus la foc mic, pana cand devin moi.
3. Scurgem ingredientele care au fiert in lapte, scoatem foile de dafin, zdrobim totul cu o furculita si le adaugam la amestecul preparat mai sus.
4. Condimentam cu sare si piper in interior, umplem curcanul cu preparatul obtinut si coasem posteriorul cu un fir gros. Daca amestecul este prea putin pentru curcan, putem completa cu cartofi fierti, pisati cu furculita.
5. Punem curcanul intr-o tava cu ulei, salvie, rozmarin, usturoi zdrobit si il coacem la 160° C, aproximativ 3 ore. Dupa 90 de minute stropim curcanul cu vin si cu sucul care rezulta in urma coacerii, la fiecare 15 - 20 de minute. Inainte de a-l servi, il lasam sa se raceasca cateva minute.
Spune-ti parerea!