Timp de pregatire: 3h 30 min. 8 portii

Ingrediente:
    1 curcan de 2 kg 300 g carnati proaspeti neafumati 2 mere golden 200 ml vin alb sec 150 g prune uscate fara samburi 50 g stafide 100 g fistic crud decojit 250 g castane 150 g unt Pilos scortisoara macinata Mikado 1 morcov 1 calota 2 catei de usturoi 3 frunze de dafin 1 legatura de rozmarin lapte Pilos sare, piper ulei de masline Primadonna

Nota: Ingredientele speciale din aceasta reteta sunt disponibile in magazinele Lidl.

Mod de preparare:

Pregatirea curcanului: Desprindem pielea de pe piept si de pe pulpe, fara sa o inlaturam de tot, si ungem cu unt carnea de sub piele. Adaugam sare si piper. Pe durata coacerii, vom hidrata curcanul incontinuu cu zeama rezultata.

Prepararea umpluturii:

1. Punem la inmuiat in apa calda castanele, prunele uscate, fisticul si stafidele, pentru circa 1 ora, apoi le transferam intr-o oala incapatoare. Acoperim cu lapte, adaugam foile de dafin si fierbem toate ingredientele de mai sus la foc mic, pana cand devin moi.

2. Intr-un castron amestecam bine merele fara coaja si taiate cuburi, carnatii sfaramati (fara piele), prunele bucati, morcovul si ceapa tocate marunt, sare, piper si scortisoara.

3. Scurgem ingredientele care au fiert in lapte, scoatem foile de dafin, zdrobim totul cu o furculita si le adaugam la amestecul preparat mai sus.

4. Condimentam cu sare si piper in interior, umplem curcanul cu preparatul obtinut si coasem posteriorul cu un fir gros. Daca amestecul este prea putin pentru curcan, putem completa cu cartofi fierti, pisati cu furculita.

5. Punem curcanul intr-o tava cu ulei, salvie, rozmarin, usturoi zdrobit si il coacem la 160° C, aproximativ 3 ore. Dupa 90 de minute stropim curcanul cu vin si cu sucul care rezulta in urma coacerii, la fiecare 15 - 20 de minute. Inainte de a-l servi, il lasam sa se raceasca cateva minute.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: