Ingrediente

Foto interior si prima pagina: galuste cu branza, Shutterstock

    600 g cartofi 200 g faina 50 g faina 1 ou 250 g branza de oaie 150-200 g sunca afumata 150 g cartofi fierti 250 ml smantana 100 g Gustul untului Koliba Arpagic sau ceapa
Preparare

Se pun cartofii necuratati la fiert. Intre timp se pregateste umplutura. Se amesteca 50 g Gustul untului Koliba cu un pic de sare, 250 g branza de oaie, ceapa tocata, o lingura de smantana si sunca afumata.

Foto: galuste cu branza, Shutterstock

Se curata cartofii fierti si se dau prin razatoare, se amesteca cu ou si faina si se framanta aluatul. Se lasa apoi la dospit. Intre timp se toaca sunca, se pune la prajit si se marunteste ceapa verde. Aluatul obtinut se imparte in bucati mici egale si se intind cu facaletul. Cu o lingura se pune compozitia pregatita in centrul fiecarei bucati de aluat si se infasoara, avand grija ca marginile sa fie bine lipite apasand cu furculita. Se pun apoi la fiert in apa cu sare timp de 6 minute. Pentru aspectul auriu se pot praji in putin ulei.

Se servesc impreuna cu sunca prajita, tocata marunt, smantana si ceapa maruntita.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: