Sursa: Garbo.ro Timp de preparare: 60 - min Dificultate: redusa Foto interior si prima pagina: cozonac cu nuca, Shutterstock Ingrediente necesare pentru cozonaci cu ciocolata, rahat si stafide:
    300 ml lapte cald 7 oua 1 cana de 200 de grame zahar alb 50 de ml de ulei de floarea-soarelui 4 cuburi de drojdie coaja de la o lamaie 2 pliculete de zahar vanilat 250 de grame de miez de nuca 50 de grame de pudra de cacao 1 mana de stafide 4 cubulete rahat 1 kilogram de faina alba

Foto: cozonac cu ciocolata, rahat si stafide, Shutterstock

Mod de preparare cozonaci cu ciocolata, rahat si stafide:

Se dizolva drojdia cu zaharul vanilat pana ce se obtine o pasta. Se adauga galbenusurile frecate cu zaharul si uleiul. Se adauga laptele cald, coaja de lamaie, dupa care se adauga, incet-incet, tot pachetul de faina. Se face o coca tare, se imparte in 2 bucati, se intind bucatile pe masa. Separat, se face o pasta din cacao, 1 lingura de zahar, albusurile de la cele 7 oua, rahatul, stafidele si nuca; aceasta pasta se adauga peste aluat, care se ruleaza. Cele doua bucati de aluat de cozonac se pun in 2 tavi incalzite si se lasa la dospit. Dupa care se ung cozonacii cu un galbenus de ou amestecat cu zahar, apoi se introduc tavile cuptor. Se scot cand s-au rumenit.

O reteta recomandata de blogul https://ideidelicioase.blogspot.ro

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: