Foto interior si prima pagina: gogosi cu zahar, Shutterstock
Ingrediente-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Foto: gogosi cu zahar, Shutterstock
Mod de prepararePuneti drojdia intr-un bol cu o lingura de zahar si una de faina si adaugati laptele caldut. Lasati la crescut la loc ferit de curent pentru 15 minute.
Intr-un vas incapator amestecati faina, zaharul, coaja de lamaie si portocala si untul. Adaugati maiaua si framantati pana la omogenizare. Lasati-l la crescut cam 1 ora.
Intindeti aluatul cu facaletul intr-o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Cu un pahar “murdarit de faina” taiati cerculete din aluat. Asezati-le pe o tava unsa cu unt si lasati-le la crescut inca 45 minute, apoi intepati fiecare cerculet cu ajutorul unui betisor.
Scoateti-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei si presarati peste ele amestecul de zahar aromat cat sunt inca fierbinti.
Foto: gogosi cu zahar, Shutterstock
Pofta buna!
Reteta este preluata din cartea "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun", editura Curtea Veche Publishing, 2007
Spune-ti parerea!