Foto interior si prima pagina: gogosi cu zahar, Shutterstock

Ingrediente
    un pliculet drojdie uscata (7 g) 70 g zahar tos 500 g faina 315 ml lapte integral caldut coaja rasa de la 2 lamai coaja rasa de la o portocala 80 g unt nesarat moale, taiat cubulete 1 l ulei vegetal
Pentru zaharul aromat se amesteca urmatoarele ingrediente:
    100 g zahar tos o lingura scortisoara rasa ½ lingurita nucsoara proaspat rasa ½ lingurita enibahar macinat coaja rasa de la o lamaie coaja rasa de la o portocala un baton de vanilie (crestati-l pe lung si scoateti semintele)

Foto: gogosi cu zahar, Shutterstock

Mod de preparare

Puneti drojdia intr-un bol cu o lingura de zahar si una de faina si adaugati laptele caldut. Lasati la crescut la loc ferit de curent pentru 15 minute.

Intr-un vas incapator amestecati faina, zaharul, coaja de lamaie si portocala si untul. Adaugati maiaua si framantati pana la omogenizare. Lasati-l la crescut cam 1 ora.

Intindeti aluatul cu facaletul intr-o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Cu un pahar “murdarit de faina” taiati cerculete din aluat. Asezati-le pe o tava unsa cu unt si lasati-le la crescut inca 45 minute, apoi intepati fiecare cerculet cu ajutorul unui betisor.

Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca si prajiti cerculetele de aluat pe ambele parti cam 2 minute.

Scoateti-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei si presarati peste ele amestecul de zahar aromat cat sunt inca fierbinti.

Foto: gogosi cu zahar, Shutterstock

Pofta buna!

Reteta este preluata din cartea "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun", editura Curtea Veche Publishing, 2007

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: