Foto interior si prima pagina: prajiturica zanelor, Shutterstock
IngredientePentru aluat
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Pentru glazura de fructe
Pentru glazura de ciocolata
Din comoditate, pentru glazura de ciocolata, eu folosesc crema de ciocolata tip Nutella.
Mod de preparareZaharul si untul se amesteca pana cand se obtine o compozitie pufoasa (eu le pun in robotul de bucatarie si le uit acolo pana imi pregatesc toate celelalte ingrediente). Se adauga apoi ouale, rand pe rand, iar la final faina si coaja de lamaie.
Amestecul se toarna in tava de briose tapetata cu hartie de copt speciala pentru briose sau cu un strop de unt si faina. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 20 minute (testati cu scobitoarea una din briose pentru a verifica daca s-au copt).Se scot prajiturelele si se lasa la racit.
Foto: prajiturica zanelor, Shutterstock
Intre timp, preparam glazura. Cantitatile de glazura de mai sus ajung pentru toate prajiturile, deci fie preparati un singur tip de glazura, fie injumatatiti cantitatile.
Pentru a face glazura de fructe, se amesteca in robotul de bucatarie fructele cu zaharul. In cazul celei de ciocolata, se amesteca ingredientele corespunzatoare.
Foto: prajiturica zanelor cu glazura de fructe, Shutterstock
Foto: prajiturica zanelor cu glazura de ciocolata, Shutterstock
Dupa ce s-au racit prajiturile, se toarna cate o lingurita de glazura peste fiecare si se orneaza dupa inspiratie.
Pofta buna!
Reteta este preluata din cartea "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun", editura Curtea Veche Publishing, 2007
Spune-ti parerea!