Continuam seria retetelor propuse de Jamie Oliver cu o alta prajitura incredibil de gustoasa si usor de preparat!
Mod de preparare
Se separa galbenusurile de albusuri.
Foto: prajitura de morcovi, Shutterstock
Se rade coaja de la portocala si de la lamaie si se stroarce sucul (nu se amesteca lamaia cu portocala!).
Morcovii se spala, se curata si se dau prin razatoarea mare.
Se amesteca untul cu zaharul pana cand se obtine o crema usoara. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi coaja si zeama de la portocala, faina, praful de copt, migdalele si nucile macinate, condimentele si morcovii.
Foto: prajitura de morcovi, Shutterstock
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se intaresc si apoi se incorporeaza in amestecul de mai sus cu ajutorul unei spartule cu care amestecati de jos in sus, cu blandete pentru a nu strivi albusurile.
Rasturnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 50 minute. Faceti testul cu scobitoarea pentru a verifica daca prajitura s-a copt.
Dupa coacere, prajitura se lasa 10 minute sa se "odihneasca" in tava, apoi se scoate si se lasa la racit complet. Atentie! Nu vom pune glazura peste prajitura decat cand aceasta este complet racita!
Glazura se prapara amestecand crema de mascarpone, branza, coaja de lamaie, sucul si zaharul. Se rastoarna peste prajitura si se intinde in strat gros. Se orneaza cu nucile intregi.
Foto: prajitura de morcovi, Shutterstock
Pofta buna!
Reteta este preluata din cartea "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun", editura Curtea Veche Publishing, 2007