Foto interior si prima pagina: budinca de paine si unt, Shutterstock
Ingrediente-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Pentru untul aromat
Foto: budinca de paine, Shutterstock
Mod de prepararePentru untul aromat: se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare. Se unge un vas termorezistent cu putin din acest amestec. Restul se foloseste pentru a unge fiecare felie de paine in parte.
Feliile se taie apoi in jumatate, pe diagonala si se aseaza in vasul termorezistent. Se separa albusurile de galbenusuri (se vor folosi toate galbenusurile si doar un singur albus). Se bat galbenusurile si albusul cu zaharul.
Se incalzeste laptele impreuna cu batonul de vanilie si semintele. Se indeparteaza apoi pastaia de vanilie iar laptele se rastoarna in vas, peste paine si se lasa la inmuiat cel putin 20 minute.
Marmelada se incalzeste la foc mic intr-o craticioara. Dupa 45 minute, se scoate vasul din cuptor si se ung feliile de paine cu marmelada, apoi se mai da inca o data la cuptor pentru 5-10 minute.
Budinca se lasa la racit macar partial inainte de servire. Se poate orna cu orice tip de fructe, cu stafide, fulgi de ciocolata sau zahar pudra.
Pofta buna!
Reteta este preluata din cartea "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun", editura Curtea Veche Publishing, 2007
Spune-ti parerea!