O reteta propusa de blogul klausburger.blogspot.ro si preluata via Garbo.ro

Foto interior si prima pagina: cheesecake variat, Shutterstock

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu ciocolata:

Pentru blat:

    500 gr biscuiti populari sau, de preferata cu fulgi de ovaz 3-4 linguri de zahar 100 gr unt topit 4-5 linguri de cacao 100 gr nuci sau alune

Pentru crema alba

    600 gr crema de branza sau, branza de vaci degresata 8 linguri de smantana 1 baton vanilie 3 oua 5-6 linguri de zahar tos

Pentru crema cu ciocolata

    70 gr ciocolata neagra (70% cacao)
Mod de preparare cheesecake cu ciocolata:

Sfarama biscuitii grosier, adauga nucile sau alunele taiate bucati potrivit de mari, adauga zaharul, cacao si la final untul topit; framanta putin pana se leaga aluatul si pune coca pe fundul unei tavi de tort apoi lasa-l la o parte; amesteca branza cu zaharul, vanilia, smantana si adauga pe rand galbenusurile amestecand usor dupa fiecare.

Adauga albusurile batute spuma.

Ddin compozitia alba pastreaza o cana (ca de ceai) si toarna restul peste blatul din biscuiti si nuci.

In compoziția pastrata pune ciocolata topita pe bain-marie si amesteca; pune compozitia cu ciocolata intr-un sprit, sau intr-o punga pe care o tai usor la un colt si preseaza, facand buline in compozitia alba; pune tortul in cuptorul incalzit in prealabil si lasa-l la foc mic pentru 40-45 de minute, apoi stinge focul si mai lasa-l in cuptor incă 1 ora.

Foto: felie de cheesecake, Shuttertock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: