Foto interior si prima pagina: bezea cu fructe si crema de vanilie, Shutterstock
IngredientePentru bezea
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Pentru umplutura
Bateti cele 6 albusuri intr-un bol mare pana cand se intaresc. Adaugati praful de sare si zaharul si omogenizati. Trebuie sa obtineti un amestec alb si stralucitor.
Incingeti cuptorul la 150 grade C. Tapetati o tava cu hartie de copt si repartizati spuma de bezea pe toata suprafata tavii. Dati la cuptor, timp de 1 ora, pana cand bezeaua devine crocanta la exterior, dar moale si lipicioasa la interior. Lasati-o la racit.
Intre timp, preparati umplutura.
Rumeniti alunele la cuptor si apoi zdrobiti-le intr-un mojar sau cu ajutorul robotului de bucatarie.
Apasati bezeaua in mijloc pentru a forma o concavitate. Umpleti-o cu straturi formate din alunele zdrobite, frisca batuta si fructele pana cand epuizati ingredientele.
Puneti zaharul tos intr-o craticioara, turnati 200 ml apa si aduceti la fierbere, apoi lasati lichidul sa scada pana se caramelizeaza. Turnati amestecul cu atentie peste bezea si decorati cu cateva frunze de menta.
Pofta buna!
Reteta este preluata din cartea "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun", editura Curtea Veche Publishing, 2007
Spune-ti parerea!