Ce este alimentatia alcalina? Ce alimente ar trebui sa consumam?

Ce este alimentatia alcalina? Ce alimente ar trebui sa consumam?
Kudika
22 Februarie 2014

Afla totul despre alimentatia alcalina de la specialistul Ropharma, dr. Tania Bejan

O alimentatie saraca in saruri induce deficiente in structurile tesuturilor, in functionarea corecta a proceselor metabolice, dar si o mineralizare insuficienta, care determina aparitia starilor de oboseala, tremurul pleoapelor, putere de concentrare scazuta, iar in cazul celor mici, dezvoltarea insuficienta a oaselor si a vederii.

Foto interior si prima pagina: alimente alcaline, Shutterstock

Acidul si nivelul alcalin sunt masurate pe o scala a pH-ului, astfel ca o crestere a aciditatii determina scaderea pH-ului si instalarea acidozei, in timp ce o crestere a alcalinitatii face ca nivelul ph-ului sa creasca si deci, sa apara alcaloza. In general, nivelul pH-ului sanguin trebuie sa aiba valori intre 7,35-7,45 - usor alcalin. Cel mai la indemana mod de a mentine acest nivel constant este printr-o alimentatie alcalina. Aceasta ajuta pH-ul sangelui sa se mentina in limitele normale fara prea mult efort si in acest sens, doctorul imunolog Tania Bejan, specialist Ropharma, sfatuieste ca 60-80% din dieta sa fie constituita din alimente ce contin elemente alcaline si 20-40% din alimente ce contin elemente acide. Aciditatea excesiva duce la imbolnavirea organelor prin care se excreta acizii: rinichii, plamanii, pielea, ficatul si intestinele.

Ce alimente alcaline si acide recomanda dr Tania Bejan, specialist Ropharma?

Dieta alcalina:

• Legume (ridichi, dovleac, cartofi noi, salata verde, patrunjel, usturoi, vinete, conopida, busuioc, coriandru, andive, varza, mazare,chilli, asparagus etc)
• Fructe ( avocado, lamaie, nuca de cocos proaspata, grepfrut etc )
• Cereale si leguminoase (stir, mei, linte, soia, Kamut, orez brun, fasole etc)
• Seminte (migdale, seminte de in, de susan, de floarea soarelui,cocos etc)
• Ulei (de in, de avocado, de cocos etc)

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri