Foto interior si prima pagina: ciocolata de casa, Shutterstock

Ingrediente
    200 g zahar 1 pliculet zahar vanilat 50 ml apa 20 g cacao pudra (sau pudra Nesquik) 50 g unt 120 g lapte praf 80 g alune de padure

Foto: ciocolata de casa, Shutterstock

Mod de preparare

Zaharul si apa se pun intr-o cratita la foc mic. Se amesteca cu un tel pana cand zaharul se topeste complet, apoi se mai lasa 5 minute pe foc.

Foto: ciocolata de casa, Shutterstock

Se ia cratita de pe foc. Se adauga untul si se amesteca pana cand acesta se inglobeaza complet. Se adauga laptele praf, cacao si zaharul vanilat. Se amesteca bine pana se omogenizeaza, verificand atent sa nu fi ramas cocoloase.

Foto: ciocolata de casa, Shutterstock

Compozitia astfel obtinuta se rastoarna intr-un vas tapetat cu hartie de copt. Se presara alunele de padure, se acopera cu folie transparenta si se da la frigider cateva ore, pana cand se intareste suficient cat sa poata fi taiata.

Pofta buna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: