Foto interior si prima pagina: macaroane cu branza, Shutterstock

Ingrediente
    500 g macaroane de buna calitate sare de mare si piper negru proaspat macinat un cubulet de unt frunzele de la o legatura mica de maghiran sau oregano proaspat 100 g parmesan proaspat ras, plus inca putin pentru pus deasupra 100 g branza tallegio sau fontia, rupta bucati 100 g mascarpone ¼ nucsoara un bulgare mic de mozzarella de bivolita
Mod de preparare

Macaroanele se firb in apa sarata cu 2 minute mai putin decat e scris in instructiunile de pe ambalaj, apoi se scurg intr-o strecuratoare si se pastreaza cateva linguri din apa in care au fiert.

Untul se incalzeste intr-o tigaie cu fundul gros. Cand incepe sa se faca spuma, se adauga maghiranul sau oregano si se lasa la prajit un minut. Se stringe focul. Se adauga macaroanele, doua linguri din apa in care au fiert, parmezanul, branza tallegio sau fontia si branza mascarpone.

Se pune tigaia pe foc mediu si se amestca pana cand branza s-a topit in mare parte. Se adauga sare si piper dupa gust, 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele (daca mai e cazul) apoi se pune totul intr-un vas de lut. Se rade deasupra nucsoara, se rupe mozzarella si se presara restul de parmesan.

Se coace la cuptorul preincalzit la 200 grade C timp de 10 minute, pana cand se rumeneste la suprafata.

Reteta este preluata din cartea "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun", editura Curtea Veche Publishing, 2007

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: