Foto interior si prima pagina: pizza de post, Shutterstock

Ingrediente:

Pentru aluat:

    ½ pachetel de drojdie proaspata 250 ml. de apa calda 400 grame de faina 3 linguri de ulei de masline 1 lingurita zahar sare

Pentru topping

    un borcan sos de rosii legume dupa preferinte: anghinare, porumb, dovlecei, ciuperci, ceapa, rosii, masline, ardei gras, etc 150 g tofu ulei de masline busuioc uscat sare piper
Mod de preparare

Se dizolva in apa calduta drojdia, zaharul si sarea. Se adauga uleiul si se amesteca bine.

Faina se amesteca bine cu sarea si se face o gropita in mijloc. Se adauga amestecul de mai sus si se framanta cam 5 minute. Se lasa la crescut la loc ferit de curent 30 minute.

Se ia aluatul, se intinde in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se unge toata suprafata aluatului cu sos de rosii amestecat cu ulei de masline si condimentat dupa gust cu sare, piper, busuioc uscat si, eventual, alte condimente in functie de preferinte.

Se aseaza frumos, deasupra, legumele taiate feliute si cubuletele de tofu.

Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C pana se rumeneste (30-40 minute).

Pofta buna!

Foto: pizza de post, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: