Foto: creveti, Shutterstock

Ingrediente
    ulei de masline 3 maini mari de pesmet o mana de frunze proaspete de patrunjel, tocate marunt coaja rasa si zeama de la o lamaie, plus inca o lamaie pentru decor o mana de parmezan proaspat ras 8 creveti uriasi decorticati si crestati un bol mic de faina condimentata 2 oua mari, batute sare de mare si piper negru proaspat macinat 4 maini de rucola, spalata si uscata

Foto interior si prima pagina: creveti, Shutterstock

Mod de preparare

Pesmetul se amestca intr-un bol cu patrunjelul, coaja de lamaie, 1-2 linguri de ulei de masline si parmezanul. Acest amestec se pune intr-o tava si se lasa la uscat.

Intre timp, pregatim crevetii. Acestia se tavalesc prin faina, apoi se cufunda in ouale batute. Se scurg, apoi se tavalesc prin tava cu pesmet pana se “imbraca” uniform in amestecul pentru "pane".

Crevetii astfel preparati se pun intr-o tava unsa cu ulei de masline si se dau la cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 10 minute, pana devin crocanti si aurii.

Cand sunt gata, se presara putina sare peste ei.

Se servesc cu rucola condimentata cu sare, piper, zeama de lamaie si ulei de masline.

Foto: creveti cu rucola, Shutterstock

Pofta buna!

Reteta este preluata din cartea "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun", editura Curtea Veche Publishing, 2007

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: