Setari Cookie-uri

5 retete de drob pentru Paste

Oricat de ocupati sau de impovarati de griji si probleme am fi, traditiile mesei de Pasti raman sfinte. Nu lipsesc ouale rosii, pasca si drobul de miel.

2. Drob de miel cu gust intens de miel

Ingrediente:

Organele de la 1 miel (ficat, plamani, inima, splina, rinichi, stomac), 2 oua fierte, 4 oua crude, 1 felie de paine inmuiata in lapte, 1 legatura de ceapa verde, 1 legatura de leurda, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura de marar, 1 lingura de smantana grasa, sare si piper dupa gust, o foaie de aluat de paine, prapurul de la miel, foi de dafin si crengute de oregano (uscate), ulei pentru uns tava, faina.

Mod de preparare:

Fierbeti maruntaiele in apa cu sare, o foaie de dafin si o ramura de oregano. Cand se racesc, le taiati cuburi. Pregatiti compozitia amestecand organele taiate, impreuna cu felia de paine inmuiata, ouale crude, smantana, sarea, piperul si verdeturile taiate nu foarte marunt.

Amestecati totul. Ungeti cu ulei forma dorita, tapetati cu faina, asezati prapurul de miel, apoi aluatul de paine intins in foaie subtire lasand mult si pe margini. Puneti jumatate din umplutura in tava, ouale fierte in interiorul ei, apoi a doua cantitate de umplutura, nivelati cu lingura, intoarceti marginile din foaia de aluat lasate pe dinafara, apoi inchideti cu prapurul. Introduceti tava in cuptorul incins la 170°C pentru 30 de minute.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.