Setari Cookie-uri

5 retete de drob pentru Paste

Oricat de ocupati sau de impovarati de griji si probleme am fi, traditiile mesei de Pasti raman sfinte. Nu lipsesc ouale rosii, pasca si drobul de miel.

4. Drob de miel si pasare

Ingrediente:

Organele de la 1 miel (ficatul, splina, rinichii, inima, plamanii), 500 g ficat de pui, 1 lob piept de pui, 1 legatura de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi verde, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura de marar, 1 legatura de stevie, 1 legatura de loboda, 3 oua crude, 2 linguri de ulei, putin prapur de porc - partea subtire, 2 linguri de faina, 1 lingura de unt, pesmet, sare si piper, 3 oua fierte tari.

Mod de preparare:

Spalati bine organele interne si lasati-le 15 minute in apa cu otet (trei parti apa si o parte otet) cat sa le acopere, pentru a scoate mirosul pregnant de miel. Fierbeti organele de miel, ficatul si pieptul de pui, timp de 30 de minute, apoi le raciti si le taiati cuburi. Intre timp, pregatiti verdeata, taindu-le pe toate, nu foarte marunt! Peste toate acestea adaugati carnea si organele, ouale crude, faina, sare si piper dupa gust si amestecati.

Citește și:

Pregatiti forma: ungeti tava cu unt si presarati pesmet. In mod traditional drobul de miel se coace in prapur de miel. In acest caz, folositi prapurul de porc, spalat bine. Astfel pregatit, il puneti in tava, lasand marginile in afara. Adaugati o parte din compozitia de drob de miel, ouale fierte tari, intregi sau jumatati, apoi acoperiti cu restul de compozitie si prapurul. Introduceti tava in cuptorul incins la 165°C pana cand drobul de miel prinde o crusta aurie (aproximativ 40 de minute).

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.