Setari Cookie-uri

5 retete de drob pentru Paste

Oricat de ocupati sau de impovarati de griji si probleme am fi, traditiile mesei de Pasti raman sfinte. Nu lipsesc ouale rosii, pasca si drobul de miel.

3. Drob de miel cu gust mediu de miel

Ingrediente:

Organele de la 1 miel (ficat, plamani, splina, inima, rinichi), 250 g carne pulpa de porc, 6 oua, 2 legaturi de ceapa verde, 1 legatura de patrunjel, 2 legaturi de marar, 2 legaturi de leurda, 1 morcov (dat prin razatoarea mare), 1 pastarnac dat prin razatoare, doua linguri de smantana, o lingura de unt, 6-7 linguri de faina, 1 lingura de ulei, sare, piper

Mod de preparare:

Fierbeti organele de miel impreuna cu pulpa de porc cu putina sare si cateva boabe de piper. Spumati in permanenta. Dupa ce au fiert, le lasati sa se raceasca, apoi le taiati in cuburi mici. Taiati ceapa marunt si, pentru un plus de dulceata, o caliti in putin ulei. Taiati restul de verdeata si apoi adaugati peste amestecul de carne si maruntaie radacinoasele date prin razatoarea mare, ceapa calita apoi racita si 5 oua batute. Amestecati toate aceste ingrediente, adaugati sarea, piperul si 5 linguri de faina.

Citește și:

Ungeti o tava cu ulei si tapetati cu restul de faina. Puneti compozitia in tava. Pentru o forma frumoasa si pentru rumenire, puneti deasupra un amestec dintr-un ou, o lingura de smantana si putina faina. Ungeti drobul si introduceti-l in cuptor, la foc potrivit. Lasati in cuptorul incins la 165°C pentru aproximativ 30-35 de minute, pana prinde o crusta rumena. Lasati la racit si consumati alaturi de multe legume crude.

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.